Ново социално предприятие ще ангажира 48 човека

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 5, 2018 12:07

Ново социално предприятие ще ангажира 48 човека

Социално предприятие, което ще ангажира 48 човека, бе открито в с. Устрем. Лентата за откриването прерязаха кметът Божин Божинов, зам.-кметът Маргарита Георгиева и кметът на селото – Христо Илчев.
На 3 септември събитието започна с тържествен водосвет, отслужен от ставрофорен свещеноиконом Николай Клюнков и архимандрит Амвросий. Красимира Ятакчиева – началник отдел в общинска администрация и ръководител на проекта, накратко запозна присъстващите с неговата реализация.
Кметът Божинов поздрави присъстващите и всички жители на общината с новата социална придобивка и говори за трудностите в продължение на четири години, свързани с неговата реализация и благодари на всички, взели дейно участие в осъществяването му. Той пожела успешна и дългогодишна работа на екипа в полза на населението.
Благодарност за реализирането на проекта в село Устрем изказа и Христо Илчев – кмет на селото.
Предприятието е реализирано с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Неговото наименование е: „Създаване на Социално предприятие „Подкрепа за социално включване” в община Тополовград. Общата сума е 782 040 лв., като 397 020 лв. са безвъзмездната финансова помощ, 332 367 лв. са европейско финансиране и 58 653 лв. – национално съфинансиране.
В Социалното предприятие ще работят общо 48 души персонал, като 18 от тях ще са в социалната кухня, а останалите 30 ще бъдат персонални помощници на потребителите на услугата „лична помощ”.
Към момента на откриването на проекта потребителите на тази услуга са 39 човека, а тези на услугата „социална кухня” са 44 души, като се очаква бройката на потребителите и на двете услуги да нараства.
Дейността на проекта е една година, като след това общината ще продължи да го развива със собствени усилия – на базата на потребителски такси и финансова помощ от бюджета на общината.
Дейността на проекта ще се разпростира на територията на цялата община.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 5, 2018 12:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.