В село Устрем отбелязаха 3 март подобаващо

Сакар нюз
От Сакар нюз март 12, 2016 11:44

В село Устрем отбелязаха  3 март подобаващо

Христо Попов

Тази година 3 март – Националният празник на България и Деня на освобождението ни от турско робство бе тържествено отбелязан в село Устрем.
Празникът бе организиран от местното кметство, ОУ „Иван Вазов”, Народно читалище „Пробуда 1928” и Гражданско сдружение „Родолюбие”. В центъра на селото бе издигнато националното знаме, а химна изпълниха ученици от училището. Слово за празника произнесе Христо Илчев – кмет на Устрем.
Под ръководството на учителката Узунова деца от ОУ „Иван Вазов” изнесоха програма от песни за празника и подходящи стихове от наши поети. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на българите, дали живота си за освобождението на България от турско робство. Всички присъстващи отидоха до паметника на устремци, дали живота си за свободата и независимостта на България в центъра на селото, където от името на кметството, Гражданско сдружение „Родолюбие”, читалището, училището и партия ГЕРБ бяха поднесени венци, а много жители и гости на селото, както и ученици поднесоха цветя. Отново с едноминутно мълчание бе отдадена почит на героите.
Отслужена бе и панихида от йеромонах Амвросий и църковния певец Христо Попов, в памет на загиналите във войните жители на селото. Така с едно хубаво тържество в най-голямото село на община Тополовград – Устрем отбелязаха Националния празник, 3 март.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 12, 2016 11:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.