В село Устрем отбелязаха 3 март подобаващо

Сакар нюз
От Сакар нюз март 12, 2016 11:44

В село Устрем отбелязаха  3 март подобаващо

Акценти

  • Сакарско ехо, брой 10/1505, година LXXXI, година XIV, 11-17 март 2016

Свързани публикации

Христо Попов

Тази година 3 март – Националният празник на България и Деня на освобождението ни от турско робство бе тържествено отбелязан в село Устрем.
Празникът бе организиран от местното кметство, ОУ „Иван Вазов”, Народно читалище „Пробуда 1928” и Гражданско сдружение „Родолюбие”. В центъра на селото бе издигнато националното знаме, а химна изпълниха ученици от училището. Слово за празника произнесе Христо Илчев – кмет на Устрем.
Под ръководството на учителката Узунова деца от ОУ „Иван Вазов” изнесоха програма от песни за празника и подходящи стихове от наши поети. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на българите, дали живота си за освобождението на България от турско робство. Всички присъстващи отидоха до паметника на устремци, дали живота си за свободата и независимостта на България в центъра на селото, където от името на кметството, Гражданско сдружение „Родолюбие”, читалището, училището и партия ГЕРБ бяха поднесени венци, а много жители и гости на селото, както и ученици поднесоха цветя. Отново с едноминутно мълчание бе отдадена почит на героите.
Отслужена бе и панихида от йеромонах Амвросий и църковния певец Христо Попов, в памет на загиналите във войните жители на селото. Така с едно хубаво тържество в най-голямото село на община Тополовград – Устрем отбелязаха Националния празник, 3 март.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 12, 2016 11:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама