В с. Срем поставят началото на базар, предлагащ всякакви стоки

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 8, 2018 08:29

На 8 и 9 юни в с. Срем, за първи път ще бъде организиран базар. На него ще се предлагат стоки от всякакъв характер – селскостопански продукти, промишлени изделия, дрехи.
Идеята е на кмета на селото Маргарита Сулева, с реализацията на която се цели разнообразяването на живота в селото. Идеята за организирането на пазара и възникнала от провеждането на подобен в елховското село Добрич, на който обаче пре-димно се предлагат стоки от английските заселници из района. „В Срем смятаме да бъде обратното, местните хора да предлагат свои производства и стоки, а английските ни заселници, които тук са много, да бъдат от страната на купувачите и клиентите, но дори и нещата да станат смесени, пак ще е добре” – разказва госпожа Сулева.
Опитът с базара ще продължи и в следващите месеци, като вероятно денят на провеждането му ще бъде първият или вторият четвъртък от месеца и ако има успех и се задължи интереса на местните хора, а и на гости от съседните населени места, инициативата в с. Срем ще продължи и занапред.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 8, 2018 08:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама