В с. Орешник повдигнаха бордюри, за да предпазят къщи от наводнение

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 19, 2020 09:51

В с. Орешник повдигнаха бордюри, за да предпазят къщи от наводнение

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“ # 39/923, година XVII, 16 - 22 октомври 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Нивото на бордюрите пред сградата на кметството в село Орешец е повдигнато от работници на общината. Попитахме кмета на селото Тодорка Арнаудова, какво е наложило тази корекция, тъй като нашите, а и на жители на селото бе, че с това се възпрепятства влизането на автомобили на площадката до сградата.
„Причината да бъдат повдигнати бордюрите пред Кметството до Къщата за гости „Сакар“ не е да се възпрепятства влизането на автомобили на площадката до Кметството, където има и детски кът. Причината за това е много отдавнашна и тя е подадена жалба от хората от трите къщи, които са под тази площадка. При силни дъждове и снеготопене, водата, която се събира тук от водосбора, който се получава, прехвърля бордюрите и наводнява мазетата, пристройките и дворовете на тези къщи. С докладна записка настоях пред Общината и те пратиха от там бригада, която да повдигне бордюрите, които да възпрепятстват водата да нахлува в къщите на хората. Идва комисия и мислех, че ще направят нещо в края на площадката, пред самите къщи, но те са взели друго решение и повдигнаха бордюрите, ограничаващи пътя.
Това пък породи друг проблем, тъй като изцяло се ограничи достъпът с камиони, коли или каквото се наложи до сградата на кметството за разтоварване примерно на помощи за социално слабите, дърва за огрев и т.н. Настоях да се осигури някакъв подход над бордюрите за достъп до кметството и от едната страна направиха такъв. Сега остава да направят и от външната страна от към пътя.
Така че не целяхме да не могат автомобили да влизат в това пространство, но на този етап наред с отстраняването на опасността от наводнение на споменатите къщи се получи и това. Надявам се в скоро време проблемът да бъде решен“, завърши госпожа Арнаудова.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 19, 2020 09:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама