В петък, 8 юни, започва XII Международен хоров фестивал „Хармония“

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 8, 2018 11:20

В петък, 8 юни, започва XII Международен хоров фестивал „Хармония“

На 8, 9 и 10 юни, Харманли ще е домакин на XII издание на Международния хоров фестивал „Хармония”. Очакват се девет хорови колектива с 300 изпълнители от четири държави. За пръв път на харманлийска сцена ще се изявят участници от далечна Финландия.
Община Харманли, народно читалище „Дружба 1870“ и сдружение „Славей – 1896“ канят всички жители и гости на града да се потопят в магията на хоровото изкуство.
Тържественото откриване на фестивала е на 8 юни от 18:00 часа в НЧ „Дружба-1870“ с участието на смесен хор „Славей“, Харманли. След него ще има изпълнения на младежки хор на национално училище за музикално и сценично изкуство Бургас, последвано от детско-юношески хор „Катаянмарят“ – гр. Пори, Финландия, полифоничен хор „Емелия“ – гр. Патра, Гърция и смесен хор „Йон Виду“ – гр. Лугож, Румъния.
Програмата за втория ден на фестивала, с начало 18:00 часа включва изпълнения на: Камерен хор “Канта нова“ – София, хор „Нея Редестос“ – Терми, Гърция, камерен хор „Иван Спасов“ – Пловдив и хор „Тагарадес“ – Солун, Гърция.
В неделя от 10:00 часа, в храм „Св. Иван Рилски” е финалът на фестивалната програма с концерт на хор „Йон Виду“ – Румъния, хор “Канта нова“ – София и хор „Иван Спасов“ – Пловдив.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 8, 2018 11:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.