В “Отец Паисий“ започват новата година в приказни класни стаи

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 14, 2020 10:55

В “Отец Паисий“ започват новата година в приказни класни стаи

Акценти

  • Регионален вестник, # 34/918 година XVII, 11 - 17 септември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград и Маджарово

Свързани публикации

| Гергана Димитрова

Новата учебна година в начално училище „Отец Паисий” – Симеоновград ще започне в изцяло обновена сграда. Тя бе ремонтирана през лятото, с над 800 000 лева, осигурени от Министерството на образованието.
Извърши се саниране на цялата сграда и ремонт на покрива – неща, очаквани дълго през годините да се случат. След приключване на всичко това, от фасадата при централния вход изгря ликът на патрона на училището – Паисий Хилендарски.
Редом с ремонта отвън, такъв се извърши и вътре в сградата.
Преди няколко месеца училището бе одобрено по проект на благотворителната организация ”LightSource charity”. Целта на проекта, под наслов “Обичам моето училище”, е създаване на позитивна и релаксираща учебна среда. За първата му фаза 11 от класните стаи бяха шпакловани и изцяло боядисани в цветове, съобразени с интериорния дизайн. Шпакловка и боядисване се извърши и в коридорите и част от фоайетата. След поставянето на фототапети – дарение от ”LightSource charity”, по стените им оживяха красиви приказни сюжети.
И така, грейнала в позитивни слънчеви цветове, сградата на НУ “Отец Паисий” очаква учениците в обновена и изцяло променена обстановка.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 14, 2020 10:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама