В Орешник и други села отбелязаха празника

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 15, 2017 07:56

В Орешник и други села  отбелязаха празника

Националният празник на страната бе отбелязан тържествено в доста от селата на община Тополовград. Пред паметника на падналите за свободата на България в центъра на Орешник слово произнесе кметът на селото – Тодорка Арнаудова. Рецитал изнесоха ученици от местното училище, а своя програма представиха малките танцьори от състава „Орехче” към читалището в селото. Директорът на учебното заведение Милушка Павлова връчи подаръци и награди на децата участвали в реализацията на проект на училището. Накрая повечето от присъстващите се хванаха на празничното хоро.

В село Радовец организираха празненството на 1 март, като съчетаха отпразнуването на три празника едновременно – началото на пролетния месец март, Освобождението на България и Международния ден на жените 8 март. В препълнената зала на местното читалище бе изнесена богата програма, най-същественото от която бе Литературна композиция за цар Иван Шишман. Слово за националния празник изнесе кмета на селото Христина Маврева, а на 3 март деца и жители на селото поднесоха цветя пред паметника в центъра.
Тържество имаше и в с. Устрем, където на самия 3 март се състоя честване пред паметника в центъра на селото, където главни действащи лица бяха ученици от основното училище в селото, които изнесоха програма за празника.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 15, 2017 07:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.