В община Тополовград няма заразени с COVID-19

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 8, 2020 16:09

В община  Тополовград няма заразени с COVID-19

Акценти

  • Регионален вестник, # 18/902 година XVII, 8 - 14 май 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Официално изявление на Общинска администрация – Тополовград:
Уважаеми жители на община Тополовград, продължаваме противоепидемичните дейности, които целят да спрат разпространението на COVID-19.
Община Тополовград продължава да изпълнява своите задължения и да контролира изпълнението на заповедите, издадени от министъра на здравеопазването във връзка с ограничителните мерки, както и тяхното постепенно разхлабване през последните дни.
По повод изказвания и коментари от граждани относно заболели от коронавирус инфекция на лица, намиращи се на територията на община Тополовград, ви уведомяваме, че информацията има спекулативен характер. Всички лица, завърнали се от чужбина, се подлагат на задължителна карантина, която се контролира стриктно от РУ – Тополовград при ОД на МВР.
Към настоящия момент, на територията на община Тополовград, за щастие, няма доказани случаи на заболели от коронавирус инфекция. Информацията е потвърдена от РЗИ. Спекулациите се отнасят до здравословното състояние на жители на с. Радовец, които са се завърнали от Нидерландия. Лицата са поставени под задължителна карантина и спазват всички препоръчителни противоепидемични мерки, свързани със заповедите на здравния министър.
Продължава дезинфекцията на обществени места. Периметърът на обеззаразените места се разширява непрекъснато. Освен това продължава редовната обработка с препарати на детски площадки, местата за отдих в централната градска част, градският парк и други обособени места с паркова среда, достъпът до които вече е разрешен за разходка.
Спазването на мерките и препоръките на здравния министър целят опазване на нашето здраве!
Затова отново призоваваме към самодисциплина и отговорност!

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 8, 2020 16:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.