В ОбС – Тополовград си конструираха комисиите

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 25, 2020 10:26

В ОбС – Тополовград си  конструираха комисиите

Съветниците от ОбС – Тополовград още не са изработили и приели Правилник за дейността си. На базата на стария те приеха решение за брой, състав и ръководство на Постоянните комисии (ПК) към Съвета. Това стана на извънредно заседание, състояло се на 21 януари, което бе само с една точка. След процедурни уточнения, реплики и самоотводи на някои от съветниците, се стигна до утвърждаването на 4 комисии с по пет члена. Някои участват в по две.
Комисия по бюджет, финанси, икономическа и инвестиционна политика, общинска собственост, приватизация и след приватизационен контрол е с председател Васил Сяров от ГЕРБ, секретар – Катя Господинова, също от ГЕРБ, и членове – Коста Стойчев и Красимир Иванов от „Възраждане“ и Кера Спирова от „БСП за България“.
Комисия по образование, култура, спорт, туризъм, младежки дейности, вероизповедания, здравеопазване и социална политика – председател Кера Спирова, секретар Атанас Анастасов от ГЕРБ и членове Митко Батчев от „Възраждане“, Борис Борисов от ГЕРБ и Петър Златев от „Възраждане“.
Комисия по устройство на територията, пътна и селищна мрежа, транспорт, опазване на околната среда, благоустрояване и комунални дейности. Неин председател е Наско Стоянов от БДЦ, секретар е Васил Сяров и членове Тодор Коджаманов от БДЦ, Добромира Николова от „Възраждане“ и Катя Господинова от ГЕРБ.
Комисия по обществен ред и сигурност, местно самоуправление и регионална политика, земеделие и гори е с председател Янко Илиев от „БСП за България“. Секретар е Светла Михайлова от ГЕРБ, а членове Банко Банев, Пламен Минчев и двамата от „Възраждане“ и Тодор Коджаманов от „БДЦ“.
Приемането на Правилника на ОбС ще стане в предстоящи сесии на съвета.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 25, 2020 10:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама