В Младиново искат ремонтирано читалище и повече сигурност

Сакар нюз
От Сакар нюз май 9, 2018 08:02

В Младиново искат ремонтирано читалище и повече сигурност

„Харесва ли ви нашето читалище, става ли за гости?“ С тези думи жителите на село Младиново посрещаха представители на БСП – Свиленград, водени от лидера Георги Илиев. Те дойдоха на среща–разговор с местните хора. С тях бе и народният представител инж. Николай Динков.
Нямаме столове, събираме ги от къщи, от Пъстрогор, когато трябва да посрещнем някой, погледнете ни прозорците, покривът е за ремонт, няма къде да се събираме. Това е най-болният въпрос на селото, коментираха жителите.
Други споделиха, че улиците им са в окаяно състояние. Видът им бил като на тези, преди създаването на ТКЗС-та. Поискаха поне малко баластра да им дадат, за да запълнят дупките.
Гледаме Свиленград се разширява, но селата не са за отписване. Има млади хора, които трябва да задържим, коментират хората. Твърдят, че през последните години не е дошъл нито един представител на ръководството на общината. Иронично предложиха да се изготвят портрети на кмета и заместниците му, да ги закачат по селата, защото ако се сблъскат с някой в града и няма да знаят кой е.
Народният представител инж. Николай Динков си спомни, че през 2015-та на предизборна среща една част от тези въпроси пак ги коментирали и заключи, че за този период нищо не е променено. Информира, че общината кандидатствала с проект за читалищата за селата Младинаво, Генералово, и Капитан Андреево, но не го одобрили. За спешен ремонт имало докладна за 4 000 лева, но тя е входирана след приемане на бюджета. „Говорих с кмета, ако има остатък от бюджета от някои търгове, да ги даде за ремонта тук“, обеща господин Динков.
Каза, че като чуят за всичките проблеми, ще ги подредят и той поема ангажимент да ги постави на петъчния парламентарен контрол.
На срещата присъства и съветникът от ОбС Стамо Димитров.
Това е втората среща на червени активисти с жители на селата в рамките на проекта „Гласът на Сакар“. Първата бе в село Студена.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 9, 2018 08:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 670 328 преглеждания