В „Мини Марица-изток“ работят при изключителни мерки за превенция

Сакар нюз
От Сакар нюз май 1, 2020 12:33

В „Мини Марица-изток“  работят при изключителни мерки за превенция

Акценти

  • Регионален вестник # 17/901 година XVII, 1 - 7 май 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

В „Мини Марица-изток“ работят при изключителни мерки за превенция с оглед на разпространението на COVID-19 на територията на дружеството.
От началото на въвеждане на извънредното положение в страната на 13 март до момента са издадени общо 16 заповеди. Те се актуализират непрекъснато, въвеждат се и нови мерки, от оперативните разпореждания на Извънредния оперативен щаб (ИОЩ) , под председателството на зам.-изпълнителния директор Димитър Чолаков.
Той заседава ежедневно, като на него се разглежда актуалната информация за разпространението на COVID-19 на територията на страната и региона и предприетите мерки в съответствие с извънредното положение.
От 21 април 2020 г. е възстановена работата и в откривните участъци на трите рудника на територията на „Мини Марица-изток” ЕАД. Тежкото минно оборудване (ТМО) на неработещите от началото на извънредното положение участъци влезе в експлоатация след Великденските празници и вече работи вече седмица без технически проблеми.
Въведеният втори диспечерски режим осигурява успешно замисъла за разминаване на пътникопотока и спазването на физическа дистанция между пътуващите в автобусите и камионите, извозващи хора до работните места.
Пропускателният и охранителен режим в условията на извънредно положение в Дружеството осигурява сигурна обстановка, досега не са констатирани опити за противоправни действия на територията му. Сред другите взети мерки са доставките на лични предпазни средства и дезинфектанти периодично, стриктно спазване на мероприятията, свързани с дезинфекция на автобусите, камионите извозващи хора, работните места на ТМО за работниците и служителите във всички поделения на дружеството. Максималният брой пътници в автобусите не надвишава броя на двойните седалки, разположени шахматно, по се пътува по един човек на двойна седалка.

Източник: Пресцентър на ММИ

Сакар нюз
От Сакар нюз май 1, 2020 12:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама