В „Мини Марица –изток“ ЕАД почетоха световния ден за безопасност и здраве при работа

Сакар нюз
От Сакар нюз април 29, 2018 09:17

В „Мини Марица –изток“ ЕАД почетоха световния ден за безопасност и здраве при работа

Акценти

  • Този ден в Раднево се отбелязва от 2004 година

Свързани публикации

Международният ден в памет на загиналите или пострадалите при аварии работници – 28 април  беше почетен в „Мини Марица-изток”. С минута мълчание  изпълнителния директор Андон Андонов, мениджърския екип, управителите на трите рудника, синдикалисти, работници и служители, представители на ОбА и граждани изразиха своето уважение към загиналите при трудови злополуки по време на строителството и експлоатацията на минно-енергийния комплекс. Те поднесоха венци през паметната плоча в град Раднево, изградена със средства на синдикалната организация на КНСБ в „Мини Марица-изток” ЕАД.

Международният ден в памет на загиналите или пострадалите при аварии работници почита паметта на жертвите на трудови злополуки и професионални заболявания. Той се отбелязва от 1989 година насам, а в момента се чества в повече от 100 страни по света

28 април е и Световният ден за здраве и безопасност при работа. Ежегодното му отбелязване започва през 2001 г. и оттогава международната организация на труда лансира идеите за превенция срещу нещастните случаи по време на работа и свързаните с тях условия на труд и професионални заболявания.

Темата на кампанията на Европейската агенция за безопасност и здраве при работа  за 2018-2019 г. е „Здравословните работни места управляват опасните вещества”, соъбщават от пресцентъра наминно-енергийния комплекс.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 29, 2018 09:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.