В Любимец ще подпомагат лица с увреждания

Сакар нюз
От Сакар нюз август 12, 2016 12:59

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 14/ 12-1 септември 2016 година

Свързани публикации

В община Любимец ще помагат лица с увреждания година и половина. Това стана ясно на 8 август в зала „Любимец“, където се състоя началната пресконференция по проект „Ефективна подкрепа, чрез предоставяне на социални услуги“.
Целта на събитието бе да се предостави по-подробна информация за дейностите, които ще се изпълняват в хода на проекта, да се даде гласност за стартиране на предоставянето на социални услуги, очакваните резултати, да се популяризира същността на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
От услугата ще се възползват 68 потребители от Община Любимец. Това са лица с увреждания, в това число и деца и хора над 65 г. в невъзможност за самообслужване. За тях вече се грижат 39 лични, 2 социални и 2 здравни асистенти и 5 домашни помощници. Това са безработни лица от общината, назначени на трудови договори за срок от 18 месеца. Голяма част от тях ще обслужват повече от един потребител.
В новосъздадения „Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда“ от 9 август бе назначен и екип, включващ: управител, психолог, рехабилитатор, фелдшер и шофьор. Освен основните услуги ще бъде предоставена мотивационна, психологическа и друг вид подкрепа.
По проекта ще бъде осигурен специализиран транспорт за хората с увреждания, както и апаратура за рехабилитация.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 12, 2016 12:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 923 137 преглеждания