В Любимец ще подпомагат лица с увреждания

Сакар нюз
От Сакар нюз август 12, 2016 12:59

В община Любимец ще помагат лица с увреждания година и половина. Това стана ясно на 8 август в зала „Любимец“, където се състоя началната пресконференция по проект „Ефективна подкрепа, чрез предоставяне на социални услуги“.
Целта на събитието бе да се предостави по-подробна информация за дейностите, които ще се изпълняват в хода на проекта, да се даде гласност за стартиране на предоставянето на социални услуги, очакваните резултати, да се популяризира същността на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
От услугата ще се възползват 68 потребители от Община Любимец. Това са лица с увреждания, в това число и деца и хора над 65 г. в невъзможност за самообслужване. За тях вече се грижат 39 лични, 2 социални и 2 здравни асистенти и 5 домашни помощници. Това са безработни лица от общината, назначени на трудови договори за срок от 18 месеца. Голяма част от тях ще обслужват повече от един потребител.
В новосъздадения „Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда“ от 9 август бе назначен и екип, включващ: управител, психолог, рехабилитатор, фелдшер и шофьор. Освен основните услуги ще бъде предоставена мотивационна, психологическа и друг вид подкрепа.
По проекта ще бъде осигурен специализиран транспорт за хората с увреждания, както и апаратура за рехабилитация.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 12, 2016 12:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.