В Любимец се проведе обучение на „Екипите за обхват“

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова ноември 13, 2018 08:07

В Любимец се проведе обучение  на „Екипите за обхват“

В Любимец се проведе обучение на „Екипите за обхват“. Това е съкратеното наименование на тези, които работят по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на децата в задължителна предучилищна и училищна възраст. То бе водено от представители на Регионалното управление на образованието-Хасково и осъществено със съдействието на Общинска администрация-Любимец. В него участваха екипите от община Любимец и община Ивайловград.
По време на обучението вниманието бе насочено към личността на детето, към неговата индивидуалност и потребности, към правото му на образование, без ограничения по пол, етнос и религия. „Нелеката и огромна задача ще бъде успешна само при съвместните усилия на всички институции, включени в Механизма, а именно: училище, детска градина, местна власт, служба за социално подпомагане и полиция“ – каза госпожа Веселина Павлитова – старши експерт „Организация на средното образование” в РУО-Хасково.
Бе изтъкната и ролята на семейството, нуждата от привличане на родителите като партньори на институциите в грижите за децата.
Бяха посочени и различни проблеми, възникнали в хода на работата по обхват.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова ноември 13, 2018 08:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.