В Любимец се проведе обучение на „Екипите за обхват“

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова ноември 13, 2018 08:07

В Любимец се проведе обучение  на „Екипите за обхват“

В Любимец се проведе обучение на „Екипите за обхват“. Това е съкратеното наименование на тези, които работят по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на децата в задължителна предучилищна и училищна възраст. То бе водено от представители на Регионалното управление на образованието-Хасково и осъществено със съдействието на Общинска администрация-Любимец. В него участваха екипите от община Любимец и община Ивайловград.
По време на обучението вниманието бе насочено към личността на детето, към неговата индивидуалност и потребности, към правото му на образование, без ограничения по пол, етнос и религия. „Нелеката и огромна задача ще бъде успешна само при съвместните усилия на всички институции, включени в Механизма, а именно: училище, детска градина, местна власт, служба за социално подпомагане и полиция“ – каза госпожа Веселина Павлитова – старши експерт „Организация на средното образование” в РУО-Хасково.
Бе изтъкната и ролята на семейството, нуждата от привличане на родителите като партньори на институциите в грижите за децата.
Бяха посочени и различни проблеми, възникнали в хода на работата по обхват.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова ноември 13, 2018 08:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама