В Любимец на 9 май почетоха два празника

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 10, 2016 13:31

В Любимец на 9 май почетоха два празника

Акценти

  • Кметът Анастас Анастасов поздрави присъстващите с двойния празник и засвидетелства признателност и заслужено уважение към ветераните.

Свързани публикации

За да отбележат 9 май – Ден на победата над хитлерофашизма и Деня на Европа, граждани и ученици от СОУ „Ж. Терпешев“ – Любимец се събраха пред Паметника на загиналите във войните в градския парк. Специални гости на тържеството бяха ветераните от Втората световна война – Дойчо Дойчев от Любимец и Делчо Делчев от с. Георги Добрево.

През 2016 г. се навършват 71 години от края на Втората световна война и 66 години от създаването на единна и обединена Европа. В словото си кмета на общината Анастас Анастасов поздрави всички присъстващи с двойния празник и засвидетелства признателност и заслужено уважение към ветераните. Той им пожела здраве и бодър дух и ги увери , че в лицето на община Любимец винаги ще срещат помощ и подкрепа.

С едноминутно мълчание, свеждане на глави и поднасяне на венци и цветя пред паметника, присъстващите изразиха своята почит и преклонение към всички ония, които са отдали живота си по бойните полета с името на България и в името на бъдните поколения.

По повод годишнината, ветераните присъстваха на празничен обяд, осигурен от община Любимец.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 10, 2016 13:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.