В Любимец на 9 май почетоха два празника

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 10, 2016 13:31

В Любимец на 9 май почетоха два празника

Акценти

  • Кметът Анастас Анастасов поздрави присъстващите с двойния празник и засвидетелства признателност и заслужено уважение към ветераните.

Свързани публикации

За да отбележат 9 май – Ден на победата над хитлерофашизма и Деня на Европа, граждани и ученици от СОУ „Ж. Терпешев“ – Любимец се събраха пред Паметника на загиналите във войните в градския парк. Специални гости на тържеството бяха ветераните от Втората световна война – Дойчо Дойчев от Любимец и Делчо Делчев от с. Георги Добрево.

През 2016 г. се навършват 71 години от края на Втората световна война и 66 години от създаването на единна и обединена Европа. В словото си кмета на общината Анастас Анастасов поздрави всички присъстващи с двойния празник и засвидетелства признателност и заслужено уважение към ветераните. Той им пожела здраве и бодър дух и ги увери , че в лицето на община Любимец винаги ще срещат помощ и подкрепа.

С едноминутно мълчание, свеждане на глави и поднасяне на венци и цветя пред паметника, присъстващите изразиха своята почит и преклонение към всички ония, които са отдали живота си по бойните полета с името на България и в името на бъдните поколения.

По повод годишнината, ветераните присъстваха на празничен обяд, осигурен от община Любимец.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 10, 2016 13:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.