В Любимец грейна нова 7-метрова елха

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова декември 9, 2019 07:21

В Любимец грейна нова  7-метрова елха

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #45/174, 6-12 ноември 2019 г.

Свързани публикации

Със запалването на светлините на нова 7-метрова елха в Любимец поставиха началото на коледно-новогодишните празници. Дългоочакваното събитие от децата в града бе на 3 декември, а преди запалването центърът се изпълни с малки и големи, дошли да усетят магията на Коледа.
На открита сцена, пред уникалното коледно дърво, малкият талант Слави Димитров влезе в ролята на джудже и призова децата, които не са написали коледните си желания, да направят това сега и да пуснат писмата в специално подготвената кутия. Припомни им да не дърпат украсата на новата елха.
Дядо Коледа и Снежанка също бяха част от празника, но атракция на вечерта бе осигуреното огнено и светлинно шоу. Магията от цветове, форми и артистично изпълнение силно развълнува децата, които не спираха да се удивяват от създадените ефекти.
Тържеството продължи с обратно броене и най-тържественият момент – запалването на коледните светлини. След като те озариха площада, небето над града в рамките на 90 секунди се изпълни с пъстроцветни фойерверки.
Празникът продължи с поздрав на малките тан-цьори от ТС „Сакарче“, които изпълниха народен танц, а после малки и големи се хванаха на общоградско хоро.

Организаторите – Община Любимец и читалище „Братолюбие“, тази година прекъснаха традицията да се украсяват естествените борове в центъра на града, защото клоните им поддаваха под тежестта на многобройните играчки.
Затова Общината купи нова елха и украса към нея, които да радват жители и гости на града продължително време.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова декември 9, 2019 07:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 285 831 преглеждания