В Ивайловград вече предлагат безплатен интернет

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 26, 2019 14:20

В Ивайловград вече предлагат  безплатен интернет

Със средства на ЕК Ивайловград има активен и безплатен интернет достъп в пространствата, около Градската градина, Детския атракцион и спортното игрище, в квартал „Дружба“. WiFi мрежата е с наименование WiFi4EU, а нейното изграждане стана възможно благодарение на спечелен проект на стойност 15 000 €.
Общината ни се регистрира още в първите 7 секунди, когато бе открита в безплатната платформа за кандидатстване измежду всички страни в ЕС и така стана възможно това финансиране.
С 30 000 лева средства, заделени от бюджета на общината, се изгради първият етап на видеонаблюдение, във възлови точки на града. Тези съоръжения за видеонаблюдение са поставени в парковите зони и кътовете за игра, на входа на града, в кварталите и на други места.
Системата за видеонаблюдение включва стационарни камери и подвижни, които освен на възловите места в града, са изградени и на отбивките към населените места.
Системата за видеонаблюдение ще бъде обслужвана от контролен център в Общината, където информацията ще се събира и записва. В случай на нарушаване на обществения ред, кражби и други престъпления, записите ще бъдат предавани на органите на реда.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 26, 2019 14:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.