В Ивайловград синдикалисти ще хранят 17 човека

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 26, 2016 10:55

От началото на октомври в община Ивайловград стартира социална услуга на КНСБ, която е насочена към уязвимите социални групи. Тя се нарича „Социална трапезария“. В продължение на повече от 15 години КНСБ осъществява на територията на България инициатива през зимните месеци на годината да осигурява безплатен обяд на крайно нуждаещи се лица.
От 1 октомври 2016 г. до 31 декември 2016 г., КНСБ, съвместно с Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ ще продължи да предоставя безплатен обяд на 17 нуждаещи се лица, в населените места попадащи в териториалния обхват на предоставяната от общината социална услуга „Домашен социален патронаж”. За трудно подвижните и болните на легло потребители е осигурен транспорт за предоставяне на услугата по домовете. Потребителите ще получават безплатна храна всеки делничен ден, която включва: супа, основно ястие и хляб.
Право на кандидатстване имат лица и семейства на месечно подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии; скитащи и бездомни деца и лица. Подборът на лицата ще се извърши от специално назначена за целта комисия, в която ще бъде включен и представител на дирекция „Социално подпомагане“ Ивайловград.

В община Ивайловград подписаха договори за половин милион лева по Оперативна програма „Наука и образование“ и договор за прилагане на мерки за енергийно саниране на училищното общежитие на стойност 296 982 по ОП „Региони в растеж“.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 26, 2016 10:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 470 291 преглеждания