В Ивайловград синдикалисти ще хранят 17 човека

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 26, 2016 10:55

В Ивайловград синдикалисти ще хранят 17 човека

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 18/ 22-29 септември 2016 година

Свързани публикации

От началото на октомври в община Ивайловград стартира социална услуга на КНСБ, която е насочена към уязвимите социални групи. Тя се нарича „Социална трапезария“. В продължение на повече от 15 години КНСБ осъществява на територията на България инициатива през зимните месеци на годината да осигурява безплатен обяд на крайно нуждаещи се лица.
От 1 октомври 2016 г. до 31 декември 2016 г., КНСБ, съвместно с Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ ще продължи да предоставя безплатен обяд на 17 нуждаещи се лица, в населените места попадащи в териториалния обхват на предоставяната от общината социална услуга „Домашен социален патронаж”. За трудно подвижните и болните на легло потребители е осигурен транспорт за предоставяне на услугата по домовете. Потребителите ще получават безплатна храна всеки делничен ден, която включва: супа, основно ястие и хляб.
Право на кандидатстване имат лица и семейства на месечно подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии; скитащи и бездомни деца и лица. Подборът на лицата ще се извърши от специално назначена за целта комисия, в която ще бъде включен и представител на дирекция „Социално подпомагане“ Ивайловград.

В община Ивайловград подписаха договори за половин милион лева по Оперативна програма „Наука и образование“ и договор за прилагане на мерки за енергийно саниране на училищното общежитие на стойност 296 982 по ОП „Региони в растеж“.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 26, 2016 10:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.