В Ивайловград положиха венци пред паметниците

Сакар нюз
От Сакар нюз март 9, 2020 10:05

В Ивайловград положиха венци пред паметниците

В навечерието на националния празник на България – 3 март, Община Ивайловград организира празнично шествие с полагане на венци и цветя пред паметниците на освободителите на България. Така бе отбелязана 142-та годишнина от освобождението на България от османско владичество. В шествието се включиха Общинска администрация, общински предприятия, институции, СУ „Христо Ботев“, Дневен център за деца с увреждания, пенсионерски клубове, тракийски хор „Яни Попов“ и признателни граждани.
Венци и цветя бяха положени и в с. Славеево, където ученици от СУ „Христо Ботев“ изнесоха поетични слова. В с. Плевун също имаше тържествена церемония, отдадена бе почит и на Капитан Петко войвода.
По повод 3 март потребителите на Дом за стари хора – Ивайловград, посетиха Общински исторически музей в Ивайловград и с помоща та музейните служители си направиха “разходка в миналото”.
Празничната програма продължи с тържествен концерт в голямата зала на НЧ „Пробуда 1914“. В нея взеха участие Общински исторически музей, Група за художествено слово „Приятели на поезията“, камерна формация „Армира“, детска вокална група „Шастливци“, извънкласна форма „Български народни хора“ при СУ „Христо Ботев“ и тракийски хор „Яни Попов“. С песни, стихове и фолклорни изпълнения на големи и малки артисти, празникът беше отбелязан в дух на национална гордост.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 9, 2020 10:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.