В Ивайловград положиха венци пред паметниците

Сакар нюз
От Сакар нюз март 9, 2020 10:05

В Ивайловград положиха венци пред паметниците

В навечерието на националния празник на България – 3 март, Община Ивайловград организира празнично шествие с полагане на венци и цветя пред паметниците на освободителите на България. Така бе отбелязана 142-та годишнина от освобождението на България от османско владичество. В шествието се включиха Общинска администрация, общински предприятия, институции, СУ „Христо Ботев“, Дневен център за деца с увреждания, пенсионерски клубове, тракийски хор „Яни Попов“ и признателни граждани.
Венци и цветя бяха положени и в с. Славеево, където ученици от СУ „Христо Ботев“ изнесоха поетични слова. В с. Плевун също имаше тържествена церемония, отдадена бе почит и на Капитан Петко войвода.
По повод 3 март потребителите на Дом за стари хора – Ивайловград, посетиха Общински исторически музей в Ивайловград и с помоща та музейните служители си направиха “разходка в миналото”.
Празничната програма продължи с тържествен концерт в голямата зала на НЧ „Пробуда 1914“. В нея взеха участие Общински исторически музей, Група за художествено слово „Приятели на поезията“, камерна формация „Армира“, детска вокална група „Шастливци“, извънкласна форма „Български народни хора“ при СУ „Христо Ботев“ и тракийски хор „Яни Попов“. С песни, стихове и фолклорни изпълнения на големи и малки артисти, празникът беше отбелязан в дух на национална гордост.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 9, 2020 10:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама