В Харманли се борят с жегите като в Тайланд

Милена Митева
От Милена Митева юни 30, 2017 11:28

В Харманли се борят с жегите като в Тайланд

Сладоледени рулца с вкус на плодове помагат при разхлаждане в жегите. Те са хит от месец в Харманли На площада, в дървена къщичка, 26-годишният Гено Иванов посреща клиенти, които опитват с любопитство леденото изкушение.
Търговецът споделя, че привлича посетители си с това, че прави натуралния сладолед с вкус, който клиентът си избере.
Той предлага рулца с вкус на банан, ягода, горски плод, малина, ананас, сникерс, бисквитка орео, нотела и баунти. В скоро време, желаещите ще бъдат посрещани и със сладолед с вкус на пъпеш.
Гено научил технологията за тайландския уличен сладолед от Ютюб канала и се запалил по нея. Решил, че може и сам да го прави. Следващата стъпка била да си осигури машината от Китай. Използва специална изстудяваща плоча, върху която разстила сладоледа, след което го размесва с плодове и изстъргва със шпатула заскрежената смес. Клиентите получават интересни рулца в чашка от вафла, като имат правото да изберат заливка и пръчици.
Предприемчивото момче показа, че сладоледът по рецепта на екзотичната страна е един от начините на хората да се преборят с жегата.
Пред Сакарнюз търговецът сподели, че е заложил на скъпи и качествени продукти и няма недоволни клиенти.
Рулца с тегло 100 грама струват на клиента 2,50 лв. Най-големият грамаж на сладолед, който е продавал е почти 300 грама, имайки предвид, че един нормален е около 150 грама.
„Хората които имат пари залагат на качеството. Който е решил да си вземе, не го интересува цената”, допълва той.
Дървената къщичка с ледено изкушение вече посреща клиенти от Варна, Стара Загора, Свиленград и Любимец.

Тийнейджърите Тонислав и Пламен споделят, че посещават дървената къщичка, за да си купят от леденото предизвикателство по няколко пъти в седмицата. Техните любими вкусове са банан и шоколад и бисквитка орео. Момчетата добавиха, че това е едно от предпочитанията им за охлаждане в горещите дни.
“Обожавам натурален сладолед с вкус на ягода и банан. По няколко пъти в седмицата посещавам къщичката. За пръв път опитах тайландски сладолед. Бих го препоръчала на хората около мен, защото ме впечатли това, че е направен с пресни плодове”, сподели Яна Петрова, която също чакаше да й приготвят от сладоледените рулца.
„Ако от сладоледа не се пълнееше, щях да си позволявам да хапвам по-често”, допълни тя.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

Милена Митева
От Милена Митева юни 30, 2017 11:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама