В „Градината на моята душа” развълнува душите на зрителите

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 29, 2017 07:00

В „Градината на моята душа”  развълнува душите на зрителите

Шест групи за стари градски песни участваха в Празника на старата градска песен в Тополовград. „В градината на моята душа” се състоя на 23 май в Големия салон на читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1894“. Проявата нямаше конкурсен характер, а прекрасните изпълнения на групите и изпълнителите в тях изпълниха душата на изпълнената със зрители зала.
В нея участва детска група за стари градски песни „Кокетки”, с ръководител Людмила Янева, дамска и мъжки групи „Авролева” при Тополовградското читалище, с ръководител Стойчо Чобанов, състав за стари песни „Серенада” от Раднево, с ръководител Петко Бонев, група „Нежни думи” от Хасково, с ръководител Росен Димов и групата „Нежен спомен“, с ръководител Станислав Демирев от Велико Търново. Всички пяха с настроение и от душа и предадоха това на цялата зала, която ги аплодираше бурно след всяко тяхно изпълнение.
Най-много овации обраха малките изпълнители от „Кокетки”, които на два пъти се явяваха на сцената. Красиви и непосредствени по детски, те се справиха прекрасно с изпълненията на популярни и обичани песни, като в същото време гарнираха изпълненията си с танци на сцената.
Отлично, което е характерно за тях, се представиха и мъжете от „Авролева”. Всички останали групи се раздадоха на сцената за радост и удоволствие на публиката, която се оказа и голям цените на старите градски и вдъхновител за изпълнителите.
От името на кмета на общината Божин Божинов на изпълнителите за тяхното великолепно и вдъхновено изпълнение благодари Красимира Ятакчиева – началник отдел в ОбА, която поднесе и цветя на ръководителите на всички състави и награда от името на кмета за детската група „Кокетки”.
Тя поздрави всички с празника на Българската просвета и култура и славянската писменост 24 – май.
Празникът на старата градска песен „В градината на моята душа” завърши с вдъхновено изпълнение на сцената от всички участващи групи на химна на българската просвета „Върви народе възродени”.
Проявата бе организирана от общината и читалището в сакарския град.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 29, 2017 07:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.