В „Градината на моята душа” развълнува душите на зрителите

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 29, 2017 07:00

В „Градината на моята душа”  развълнува душите на зрителите

Шест групи за стари градски песни участваха в Празника на старата градска песен в Тополовград. „В градината на моята душа” се състоя на 23 май в Големия салон на читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1894“. Проявата нямаше конкурсен характер, а прекрасните изпълнения на групите и изпълнителите в тях изпълниха душата на изпълнената със зрители зала.
В нея участва детска група за стари градски песни „Кокетки”, с ръководител Людмила Янева, дамска и мъжки групи „Авролева” при Тополовградското читалище, с ръководител Стойчо Чобанов, състав за стари песни „Серенада” от Раднево, с ръководител Петко Бонев, група „Нежни думи” от Хасково, с ръководител Росен Димов и групата „Нежен спомен“, с ръководител Станислав Демирев от Велико Търново. Всички пяха с настроение и от душа и предадоха това на цялата зала, която ги аплодираше бурно след всяко тяхно изпълнение.
Най-много овации обраха малките изпълнители от „Кокетки”, които на два пъти се явяваха на сцената. Красиви и непосредствени по детски, те се справиха прекрасно с изпълненията на популярни и обичани песни, като в същото време гарнираха изпълненията си с танци на сцената.
Отлично, което е характерно за тях, се представиха и мъжете от „Авролева”. Всички останали групи се раздадоха на сцената за радост и удоволствие на публиката, която се оказа и голям цените на старите градски и вдъхновител за изпълнителите.
От името на кмета на общината Божин Божинов на изпълнителите за тяхното великолепно и вдъхновено изпълнение благодари Красимира Ятакчиева – началник отдел в ОбА, която поднесе и цветя на ръководителите на всички състави и награда от името на кмета за детската група „Кокетки”.
Тя поздрави всички с празника на Българската просвета и култура и славянската писменост 24 – май.
Празникът на старата градска песен „В градината на моята душа” завърши с вдъхновено изпълнение на сцената от всички участващи групи на химна на българската просвета „Върви народе възродени”.
Проявата бе организирана от общината и читалището в сакарския град.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 29, 2017 07:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама