В Горското пак се появиха списъците за дърва за огрев

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 18, 2020 21:10

В Горското пак се появиха списъците за дърва за огрев

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“ # 39/923, година XVII, 16 - 22 октомври 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

/коментар/
Месеци наред, от пролетта досега на входа на Държавно ловно стопанство (ДЛС) в Тополовград стоеше обявление: „Дърва за огрев има свободно“. Нямаше опашки, списъци, чакания, нерви и всичко си вървеше спокойно и ритмично.
До един момент, в който хората спряха да идват и купуват дърва за огрев и това продължи почти три месеца. Ръководството на ДЛС търпеливо чакаше, защото все пак идваше по някой гражданин от време на време.
Това обаче нямаше как да продължи, защото се трупаха производствени разходи, трябваше да се разплащат задължения, заплати, а за това трябват и средства. Най-важното спря потокът на купувачи от гражданството за дърва. Наложи се на ръководството да прибегне към продажба на едро на фирми на натрупаната, оказваща се към края на лятото излишна дървесина за отопление, от чието съхраняване просто губеха.
И изведнъж в края на септември и началото на октомври започнаха отново да идват хора и да питат за дърва и да се чудят: „Ама нали беше свободно, аз за това не бързах“.
Кой събирал пари, кой нямал място, кой не бил тук и си чакали спокойно хората. Директорът и ръководството на ДЛС обаче показаха бърза реакция и създадоха организация това да не се превърне в проблем. От там уверяват, че дърва ще има за всички, добиват се и се приемат и на първо време, докато се влезе в ритъм за свободна продажба, дърва ще се продават за населението всеки четвъртък.
Така че изводът за жителите на общината е: Ххващай си работата навреме, за да не останеш изненадан и без дърва за зимата.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 18, 2020 21:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 263 821 преглеждания