В Дом за стари хора се радват на обновена материална база

Милена Митева
От Милена Митева декември 6, 2020 17:24

В Дом за стари хора се радват на обновена материална база

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 46/930 година XVII, Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Материалната база на Дома за стари хора в Харманли е подобрена. Това стана след реализиран проект на Община Харманли. От там съобщават, че са закупени и монтирани 28 климатика за всички помещения, 14 матрака с усилена основа и 2 електрически легла с комфортен антидекубитален дюшек и допълнителни функции като сядане, повдигане на краката, повдигане на гръб, маса за хранене, система за къпане и тоалет и други. Двете електрически легла ще подпомагат персонала при ежедневната грижа за лежащите.
На 29 юли кметът на община Харманли – Мария Киркова, подписа договор за предоставяне на финансова помощ от Фонд „Социална закрила“ към МТСП за проект „Подобряване на материалната база в Дом за стари хора, гр. Харманли“. Общият му бюджет бе 40 000 лeва, като собственият принос на Община Харманли е 4000 лв.
„Услугата Дом за стари хора в Града на Белоногата обслужва 40 домуващи, които са настанени в стаи с по две легла. За Община Харманли траен приоритет е насочването на социалните услуги и грижи към най-уязвимите групи, а именно възрастните самотни хора, хора с увреждания и такива с намалена социална адаптация‘, се казва още в съобщението.
„В момента възрастните хората се чувстват още по-комфортно и се радват на придобивките. Щастливи са и оценят това, че мислим непрекъснато как да ги накараме да се чувстват по-добре“, споделя Пламен Петров, директор на Старчески дом.
За 13 години това е най-мащабната реновация с подобряване на материалната база на този център.

Милена Митева
От Милена Митева декември 6, 2020 17:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 471 235 преглеждания