В „Часът на земята“ и Харманли „гасне“ за час

Сакар нюз
От Сакар нюз март 24, 2017 14:07

В „Часът на земята“ и Харманли „гасне“ за час

Акценти

  • В рамките на един час, сградата на Община Харманли ще бъде с изключено фасадно осветление.

Свързани публикации

В рамките на един час, сградата на Община Харманли ще бъде с изключено фасадно осветление на 25 март от 20.30 до 21.30 часа. По този начин градът ще се включи в най-голямата природозащитна инициатива, по време на която хора от цял свят символично спират осветлението, за да привлекат вниманието към спешната нужда от действия срещу климатичните промени.
Със специално писмо, кметът Мария Киркова призова директорите на училища и детски градини, както и представители на обществени институции да се включат в инициативата и затъмнят сградите в посочените дата и час.
По традиция, „Часът на земята“ се провежда в последната събота на месец март. Мотото на кампанията в България тази година е „Загаси светлините, отвори очи на планетата! На много места в страната ще бъде ограничено фасадното осветление на административните сгради.
Всеки жител на общината също може да покаже съпричастността си към проблема с климатичните проблеми, като в рамките на един час – на 25 март, от 20.30 до 21.30 часа загаси осветлението в дома си.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 24, 2017 14:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 258 564 преглеждания