В Болярово децата отбелязаха Третата глобална седмица за пътна безопасност

Лора Величкова
От Лора Величкова май 15, 2015 21:34

В Болярово децата отбелязаха Третата глобална седмица за пътна безопасност

В Болярово проведоха няколко инициативи през Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН – „Спаси живота на децата“ в периода 4 11 май. В ЦДГ «Здравец» – се събраха деца и от трите й филиала, от Стефан Караджово, Шарково и Воден и се състезаваха в конкурса за рисунка по този повод.

Едната инициатива бе празника, посветен на Третата глобалната седмица за пътна безопасност на тема: «Децата и безопасността на движението по пътищата”. На него скъпи гости бяха родителите на децата от двете групи „Мики Маус” и „Буратино”.

Директорката на детската градина Калина Гюрова приветства гостите и разясни на родителите, че през учебната година се е прилагала програма, одобрена от Министерството на образованието и науката, с различни образователни направления.

Група «Мики Маус» изпълниха песнички за светофара, пътните знаци и пешеходната пътека. След това те отговаряха на гатанки, свързани с познанията им за пътната безопасност. Изиграха няколко игри, свързани с темата. По-малките, от група «Буратино» също имаха тематични игри, с които се справиха чудесно. Последна и за двете групи игра, бе състезанието с велосипеди. От по-големите пръв стана Стeлиян Николов, а от по-малките – Анелия Колева. Всички деца получиха за награда книжки.

boliarovo-4 boliarovo-3 boliarovo-2 boliarovo-1
boliarovo-6
boliarovo-7

Лора Величкова
От Лора Величкова май 15, 2015 21:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.