Успешно завърши проектът Тополовград – Пинархисар

Сакар нюз
От Сакар нюз март 31, 2018 11:41

Успешно завърши проектът  Тополовград – Пинархисар

На 22 и 23 март 2018 г. в град Пинархисар, Република Турция, се проведе Международната конференция „Предизвикателства пред устойчивото развитие на туризма в трансграничния регион Тополовград – Пинархисар“. Тя бе заключителното събитие по проект „Мрежа за трансгранично сътрудничество в областта на туризма „Тополовград – Пинархисар“, финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество – Interreg ИПП България – Турция 2014 – 2020. Водещ партньор по проекта е читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ и партньор по проекта – Община Пинархисар, Република Турция. Участваха общо 60 представители на партньорите.
В рамките на конференцията бе подписано Споразумение между Община Тополовград и Община Пинархисар за сътрудничество в областта на туризма. Подписът си сложиха Йомюрлю Динчер – зам.-кмет на община Пинархисар, и Маргарита Георгиева – зам. -кмет на община Тополовград.
Изключителен интерес предизвика представянето на промоционалния филм „Трансграничният регион Тополовград – Пинархисар – невероятно преживяване“, създаден по проекта.
Работата на конференцията включваше:
• Представяне на презентация – резюме на Маркетингов доклад „Привличане на туристи и посетители към трансграничния регион Тополовград- Пинархисар“;
• Презентация на тема „Използване ресурсите на културата и превръщането им в туристически ресурси“.
Устойчивият ефект от този проект ще се постигне чрез създадената в рамките на конференцията Мрежа за трансгранично сътрудничество в областта на туризма „Тополовград – Пинархисар“. Красимира Ятакчиева – началник отдел „Хуманитарни и социални дейности“ при ОбА – Тополовград, представи мисията на мрежата: да мотивира участниците, които ще се регистрират в нея за осъществяване на общи инициативи в областта на туризма за споделяне на опит и добри практики и за привличане на нови заинтересовани страни по темата устойчив туризъм.
В поздравително слово към участниците в конференцията ръководителят Трифон Ламбов отчете успешното изпълнение на проект „Мрежа за трансгранично сътрудничество в областта на туризма „Тополовград – Пинархисар“.
Международната конференция завърши с пресконференция за местни и регионални медии.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 31, 2018 11:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.