Успешно завърши проектът Тополовград – Пинархисар

Сакар нюз
От Сакар нюз март 31, 2018 11:41

Успешно завърши проектът  Тополовград – Пинархисар

На 22 и 23 март 2018 г. в град Пинархисар, Република Турция, се проведе Международната конференция „Предизвикателства пред устойчивото развитие на туризма в трансграничния регион Тополовград – Пинархисар“. Тя бе заключителното събитие по проект „Мрежа за трансгранично сътрудничество в областта на туризма „Тополовград – Пинархисар“, финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество – Interreg ИПП България – Турция 2014 – 2020. Водещ партньор по проекта е читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ и партньор по проекта – Община Пинархисар, Република Турция. Участваха общо 60 представители на партньорите.
В рамките на конференцията бе подписано Споразумение между Община Тополовград и Община Пинархисар за сътрудничество в областта на туризма. Подписът си сложиха Йомюрлю Динчер – зам.-кмет на община Пинархисар, и Маргарита Георгиева – зам. -кмет на община Тополовград.
Изключителен интерес предизвика представянето на промоционалния филм „Трансграничният регион Тополовград – Пинархисар – невероятно преживяване“, създаден по проекта.
Работата на конференцията включваше:
• Представяне на презентация – резюме на Маркетингов доклад „Привличане на туристи и посетители към трансграничния регион Тополовград- Пинархисар“;
• Презентация на тема „Използване ресурсите на културата и превръщането им в туристически ресурси“.
Устойчивият ефект от този проект ще се постигне чрез създадената в рамките на конференцията Мрежа за трансгранично сътрудничество в областта на туризма „Тополовград – Пинархисар“. Красимира Ятакчиева – началник отдел „Хуманитарни и социални дейности“ при ОбА – Тополовград, представи мисията на мрежата: да мотивира участниците, които ще се регистрират в нея за осъществяване на общи инициативи в областта на туризма за споделяне на опит и добри практики и за привличане на нови заинтересовани страни по темата устойчив туризъм.
В поздравително слово към участниците в конференцията ръководителят Трифон Ламбов отчете успешното изпълнение на проект „Мрежа за трансгранично сътрудничество в областта на туризма „Тополовград – Пинархисар“.
Международната конференция завърши с пресконференция за местни и регионални медии.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 31, 2018 11:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама