Успешните ловни излети из Сакар планина продължават

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 23, 2017 09:18

Успешните ловни излети из Сакар планина продължават

Глигани с тегло около 140-150 кг отстреляха в неделния излет на 12 ноември ловците от ловните дружинки в с. Орешник и за пореден път от ЛД „Тополовград – Изток”. И на двете места, това бе съпроводено с раняване на кучета от дивите зверове. В Орешник четириногото на Стамо Стамов се отървава със сравнително леки поражения, но това на точния стрелец Николай Чатов от ЛД – Изток в Тополовград, бе убито от глигана. В Орешник точния стрелец бе Иван Ятакчиев.

Авджиите от ловните дружинки в селата Радовец и Българска поляна, от община Тополовград, имаха късмета да отстрелят по един вълк на последния излет на 12 ноември, неделя. И двата екземпляра са мъжки на възраст от 4-5 години и тегло над 60 кг. В Радовец точния ловец се оказа най-младия в дружинката – Красимир Тончев от Казанлък. Той отстреля животното на територията на село Радовец откъдето са родители му.
С този вълк общо броя на убитите хищници на територията на радовчанската дружинка за тази година станаха пет.
Друг млад ловец, Николай Димитров, повали вълк в друго крайно село на общината, Българска поляна. Там след отстрела му ловците закрепиха звяра на капака на джип и преминаха с него през селото, съседното Хлябово и през Тополовград. Въпреки тези успехи доста вълци продължават да шетат из Сакар планина и да нанасят щети на животновъдите от района.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 23, 2017 09:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама