Успешните ловни излети из Сакар планина продължават

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 23, 2017 09:18

Успешните ловни излети из Сакар планина продължават

Глигани с тегло около 140-150 кг отстреляха в неделния излет на 12 ноември ловците от ловните дружинки в с. Орешник и за пореден път от ЛД „Тополовград – Изток”. И на двете места, това бе съпроводено с раняване на кучета от дивите зверове. В Орешник четириногото на Стамо Стамов се отървава със сравнително леки поражения, но това на точния стрелец Николай Чатов от ЛД – Изток в Тополовград, бе убито от глигана. В Орешник точния стрелец бе Иван Ятакчиев.

Авджиите от ловните дружинки в селата Радовец и Българска поляна, от община Тополовград, имаха късмета да отстрелят по един вълк на последния излет на 12 ноември, неделя. И двата екземпляра са мъжки на възраст от 4-5 години и тегло над 60 кг. В Радовец точния ловец се оказа най-младия в дружинката – Красимир Тончев от Казанлък. Той отстреля животното на територията на село Радовец откъдето са родители му.
С този вълк общо броя на убитите хищници на територията на радовчанската дружинка за тази година станаха пет.
Друг млад ловец, Николай Димитров, повали вълк в друго крайно село на общината, Българска поляна. Там след отстрела му ловците закрепиха звяра на капака на джип и преминаха с него през селото, съседното Хлябово и през Тополовград. Въпреки тези успехи доста вълци продължават да шетат из Сакар планина и да нанасят щети на животновъдите от района.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 23, 2017 09:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.