Успешен старт на учебната година в Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова септември 16, 2014 09:28

Успешен старт на учебната година в Любимец

Акценти

  • Началото на празника започна с издигане на българското знаме под звуците на националния химн
  • Най- нетърпеливи бяха първокласниците, които по стар български обичай бяха посрещнати и захранени с хляб и мед
  • Кметът на общината изпрати поздравителни адреси за началото на учебната година до всеки учителски колектив, а лично той присъства на тържествена част в НУ „Хр. Ботев“

Свързани публикации

Тържествено и с празнични програми започна новата учебна година във всички учебни заведения в община Любимец. В 9.00 ч. първият училищен звънец възвести началото на учебната 2014/2015 година, а малките ученици с трепет и вълнение стискаха букети с цветя в очакване да ги подарят на своите учители.

Началото на празника започна с издигане на българското знаме под звуците на националния химн. Наред с трибагреника и европейския флаг,  в училищата издигнаха и новото знаме на общината. След кратка празнична програма, учениците и техните преподаватели прекрачиха прага на училището, за да започнат новата учебна година. Най- нетърпеливи бяха първокласниците, които по стар български обичай бяха посрещнати и захранени с хляб и мед . После всички ученици се отправиха към приветливите и украсени класни стаи, където ги очакваха новите учебници и техните учители.

По традиция най-големите възпитаници на учебните заведения  посрещат най-малките. За да ги приветстват с  „Добре дошли“ децата от четвърта група към ЦДГ „Рай“ не само рецитираха стихове и пяха песнички, но след тържествената част  всяко едно от тях хвана за ръчичка свое малко другарче и го въведе в новата му група.

Във всяко едно от училищата имаше представител на общинското ръководство. Кметът на общината изпрати поздравителни адреси за началото на учебната година до всеки учителски колектив, а лично той присъства на тържеството в НУ „Хр. Ботев“. През това лято в началното училище се извършиха мащабни ремонти по ТГС България – Турция. Благодарение на отпуснатите средства училището придоби нов облик, а именно: сградата е изцяло санирана, дограмата е сменена, старото крило на училището е с подменен под, обновени физкултурни салони и не на последно място нова парна инсталация, пригодена за работа с биогориво.  До последно фирмата изпълнител работи по обекта, но успя да довърши основната част от ремонта и учебната година да започне нормално.

СОУ „Ж. Терпешев“ се включи в инициативата за провеждане на национален флашмоб „Твоят начин да участваш“, чиято основна цел е да се покаже желанието на ученическата общност в страната да бъде сериозен, съзидателен фактор при формирането на важните за училищното образование действия.

P1270384 P1050571 P1050589 P1270381

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова септември 16, 2014 09:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.