Успешен старт на учебната година в Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова септември 16, 2014 09:28

Успешен старт на учебната година в Любимец

Акценти

  • Началото на празника започна с издигане на българското знаме под звуците на националния химн
  • Най- нетърпеливи бяха първокласниците, които по стар български обичай бяха посрещнати и захранени с хляб и мед
  • Кметът на общината изпрати поздравителни адреси за началото на учебната година до всеки учителски колектив, а лично той присъства на тържествена част в НУ „Хр. Ботев“

Свързани публикации

Тържествено и с празнични програми започна новата учебна година във всички учебни заведения в община Любимец. В 9.00 ч. първият училищен звънец възвести началото на учебната 2014/2015 година, а малките ученици с трепет и вълнение стискаха букети с цветя в очакване да ги подарят на своите учители.

Началото на празника започна с издигане на българското знаме под звуците на националния химн. Наред с трибагреника и европейския флаг,  в училищата издигнаха и новото знаме на общината. След кратка празнична програма, учениците и техните преподаватели прекрачиха прага на училището, за да започнат новата учебна година. Най- нетърпеливи бяха първокласниците, които по стар български обичай бяха посрещнати и захранени с хляб и мед . После всички ученици се отправиха към приветливите и украсени класни стаи, където ги очакваха новите учебници и техните учители.

По традиция най-големите възпитаници на учебните заведения  посрещат най-малките. За да ги приветстват с  „Добре дошли“ децата от четвърта група към ЦДГ „Рай“ не само рецитираха стихове и пяха песнички, но след тържествената част  всяко едно от тях хвана за ръчичка свое малко другарче и го въведе в новата му група.

Във всяко едно от училищата имаше представител на общинското ръководство. Кметът на общината изпрати поздравителни адреси за началото на учебната година до всеки учителски колектив, а лично той присъства на тържеството в НУ „Хр. Ботев“. През това лято в началното училище се извършиха мащабни ремонти по ТГС България – Турция. Благодарение на отпуснатите средства училището придоби нов облик, а именно: сградата е изцяло санирана, дограмата е сменена, старото крило на училището е с подменен под, обновени физкултурни салони и не на последно място нова парна инсталация, пригодена за работа с биогориво.  До последно фирмата изпълнител работи по обекта, но успя да довърши основната част от ремонта и учебната година да започне нормално.

СОУ „Ж. Терпешев“ се включи в инициативата за провеждане на национален флашмоб „Твоят начин да участваш“, чиято основна цел е да се покаже желанието на ученическата общност в страната да бъде сериозен, съзидателен фактор при формирането на важните за училищното образование действия.

P1270384 P1050571 P1050589 P1270381

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова септември 16, 2014 09:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.