Успехи за състезатели от клуба по корабомоделизъм и корабомоделен спорт

Милена Митева
От Милена Митева септември 16, 2016 10:13

Успехи за състезатели от клуба по  корабомоделизъм и корабомоделен спорт

С пет награди от състезание в Батак се завърна Емил Димитров от модел клуб „Емил Димитров“ – Харманли То се проведе от 2 до 5 септември в родопския град и бе в секция „М“. Единственият участник от тук спечели едно второ място, едно трето, две четвърти и едно шесто място. Втората позиция бе заслужена в клас Eco tеаm mini, а третата в Eco team expert. Едното четвърто е в Mini expert, а другото в Mini mono. Последната награда за състезателя бе от шестото място в клас Еco Expert. В надпреварата се включиха над 30 участника във всеки клас.
От 31 юли до 7 август Емил Димитров и Стоян Стоянов взеха участие в XXII Eвропейско първенство по корабомоделизъм и корабомоделен спорт в Унгария. Това е първото излизане на клуба извън страната. Там момчетата от Града на Белоногата се срещнаха с конкуренти от още 8 държави с по 5 състезатели във всеки клас. Представянето на Емил се бе отлично. Той взе 5-то място в клас F3E и 8-мо място на Eco mini expert. Преди него се наредиха двама световни и двама европейски шампиони при мъжете. Съотборникът на Емил също се класира на 5-та позиция в клас Eco Expert.
От Унгария българският национален отбор се завърна с 3 златни медала, 4 сребърни и 6 бронзови, с което отборът се нареди 3-ти.
Поради добрите резултати харманлийци ще се постараят да участват и на Световното първенство.
На него клуба има право да участва с 10 състезатели, четирима мъже и шестима юноши. Разноските за всеки състезател са около 1300 лв., което се оказва непосилно за бюджета на клуба. Състезателите ще разчитат на спонсори и лични разноски.
От 22 до 26 септември Емил Димитров ще ходи на турнир в Швейцария.
„Надявам се да се завърна с поне два медала“, сподели пред Сакарнюз състезателят.

Спонсори които спомогнаха за заминаването в Унгария: група съветници – 600 лева,     БСП – 500 лв., „Ротари клуб“ – 60 лв. Благодарности и на г-н Никола Зайчев, който дари 400 лв.

Емил Димитров /най-вдясно/ с останалите състезатели от България

Емил Димитров /най-вдясно/ с останалите състезатели от България

Милена Митева
От Милена Митева септември 16, 2016 10:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама