Усилено се ремонтират горските пътища

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 10, 2017 16:20

На над 200 км. горски пътища на територията на ДЛС – Тополовград от края на месец август тече усилено престъргване, разшираване и подравняване.
Целта на това горско мероприятие е да се осигури нормален достъп да обектите за дърводобив, някои от които се намират на трудни терени в Сакар планина, което много затруднява добива на дърва за огрев.
На територията на стопанството има много горски пътища, като повечето от тях не са почиствани и подравнявани от години. На места са изгубили значението си като такива и са се превърнали в непроходими гъсталаци. Тяхното макари и трудно възстановяване още осигури достъп до много от обектите в планината.
Дейността се извършва от тополовградската фирма „Баена”, която е с богат опит в прокарването на пътища и мелиоративните дейности.
Освен за достъпа до обектите за добиване на дървесина, прокарването и поддържането на тези пътища е и с много голямо значение при борбата с горските пожари, които в последните години са все по-често и с по-големи мащаби бедствия.
На подобрените пътища ще се радват и ловците от района, които много по-лесно ще достигат до ловните си полета.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 10, 2017 16:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама