Усилено се ремонтират горските пътища

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 10, 2017 16:20

На над 200 км. горски пътища на територията на ДЛС – Тополовград от края на месец август тече усилено престъргване, разшираване и подравняване.
Целта на това горско мероприятие е да се осигури нормален достъп да обектите за дърводобив, някои от които се намират на трудни терени в Сакар планина, което много затруднява добива на дърва за огрев.
На територията на стопанството има много горски пътища, като повечето от тях не са почиствани и подравнявани от години. На места са изгубили значението си като такива и са се превърнали в непроходими гъсталаци. Тяхното макари и трудно възстановяване още осигури достъп до много от обектите в планината.
Дейността се извършва от тополовградската фирма „Баена”, която е с богат опит в прокарването на пътища и мелиоративните дейности.
Освен за достъпа до обектите за добиване на дървесина, прокарването и поддържането на тези пътища е и с много голямо значение при борбата с горските пожари, които в последните години са все по-често и с по-големи мащаби бедствия.
На подобрените пътища ще се радват и ловците от района, които много по-лесно ще достигат до ловните си полета.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 10, 2017 16:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.