Управителят на болницата сега пък не искал да напуска

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 25, 2008 09:14

Управителят на болницата сега пък не искал да напуска

След като на първи юли управителят на МБАЛ – Тополовград д-р Денка Петрова, сюрпризира управата на общината, като заяви желанието си да напусне заеманата от нея длъжност, последваха интересни събития. На 18 юли, петък последва ново заявление от д-р Петрова, в което тя казва следното: „Уважаеми господа, оттеглям заявлението си за прекратяване на договора ми за управление на МБАЛ – Тополовград ЕООД. Това заявление също бе регистрирано в ОбС, а кметът на общината в свое писмо казва следното: “За прекратяване на договора, кмета няма правомощия, които да му са вменени от Общинския съвет, поради което считам, че ОбС Тополовград, в качеството му на едноличен собственик на капитала на „МБАЛ-Тополовград“ ЕООД и на основание чл.3, ал.1,т.4 от Учредителния акт – устав на дружеството и чл.3 и 4 и следващи от Наредба № / 26.06.2000 г. на МЗ за условията и реда за провеждане на конкурси и възлагане на управление на ЛЗ по ЗЛЗ, е единствено оторизиран да взема решения по прекратяване на договора и възлагане на управлението на „МБАЛ-Тополовград“ ЕООД.
Изобщо работата започва да придобива твърде комични размери. Щеше наистина да бъде смешно, ако не беше тревожно, най вече що се отнася до състоянието и бъдещето на лечебното ни заведение.
По повод на цялата тази ситуация, председателят на ОбС Пл. Минчев и председателката на постоянната комисия по култура, образование, здравеопазване и т.н. Мария Атанасова свикаха заседание на 22 юли в залата на общината. Идеята бе да се обсъди възникналата ситуация. На заседанието присъства и д-р Петрова. На въпрос на съветниците, какви са мотивите и за едното и за другото решение, тя отговори, че е отговорен човек и иска да довърши започнатото в болницата. Другото, с което се аргументира е, че била помолена и от голяма част от колектива. Това я е накарало да вземе решение да оттегли заявлението си за напускане. Комисията от своя страна реши да посети болницата заедно със специалисти и да види какво е извършено и как се изпълняват ремонтните дейности.
Отделно, в здравното заведение ще влезе и друга комисия, съставена със заповед на кмета на общината.
Преди всичко обаче, на управниците на общината предстои не леката задача да изнамерят 100 000 лв., в рамките на един месец, за да започне плащането на т.нар. топлоефективна изолация и др. ремонтни дейности в болницата.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 25, 2008 09:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.