Улица „Трети март“ в Тополовград е като швейцарско сирене

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 7, 2020 07:45

Улица „Трети март“ в Тополовград е като швейцарско сирене

Акценти

 • Регионален вестник, # 37/921 година XVII, 2-8 септември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград и Маджарово

Свързани публикации

Улица „Трети март“ в Тополовград е най-натоварената в града и в момента тя е осеяна с дупки от най-различен калибър, които затрудняват интензивното движение по нея. Тя е част от Републиканската пътна мрежа и по нея се движи целият трафик по посока от Харманли към Ямбол, Елхово, Бургас. Потокът от МПС е разнокалибрен – тирове, автобуси, камиони, трактори, леки коли. По нея се движат и тежките камиони които карат суровина от кариерата в Хлябово към фабриката на „Каолин“, близо до с. Устрем. Настилката й отдавна е износена и периодично се поддържа с кърпежи, които не издържат на голямото натоварване. В едната си част тя е и доста тясна, за да поеме на моменти интензивното движение, особено когато се отклонява движението на тировете през ГККП „Лесово“. На всичко отгоре и кръстовището до старата автогара, където има 90 градусов завой, е твърде тясно и с това още повече се затруднява движението. Сега там има и голяма и широка дупка след авария на ВиК мрежата, която кара МПС-та да преминават в насрещното платно и често се случва блокиране на движението, напрежение и нерви на водачите.
Но не е само тази дупка, по останалото трасе на улицата те са толкова много, че е заприличала образно казано на швейцарско сирене.
Решение няма, обиколният път явно ще си остане само едно намерение и както казват местните хора: „За толкова години управниците на страната не можаха, или не поискаха да направят пътя за Стара Загора, та кой ще ти помисли за обиколен път“.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 7, 2020 07:45
Напиши коментар

3 Коментара

 1. турист октомври 8, 17:07

  ще стане ама друг път

  Отговори на този коментар
 2. Nikolai Valchev октомври 7, 23:17

  Тонев,гледам,и препрочитам за кой ли път тази твоя статия,както тук,така и от вестника.
  Поканвам Ви,на кратка разходка в общината.
  Ще станете свидетел на приликите,и разликите в дупките.
  Твърдо възразявам и не съм съгласен,че общината трябва да върви зад всеки,и след всеки,и да му бърше насрания г*з.
  Оромната си част,от тези дупки,както в града,така и по селата са направени от служители на „В И К“
  Тонев,има закон за водите.Там,пише,че служителите са длъжни да си възстановят пътната настилка,в начина и вида,в който е била преди аварията.Елате на село да видите новата „гробница“ на „В И К“ на средата на улицата ми,вече месеци наред.На някои хора, не им е там мястото,и е време вече да си ходят.

  Отговори на този коментар
 3. Jeko Jelqzkov октомври 7, 20:24

  какъв материал за коалин нали има натура 2000

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама