Улесниха достъпът до центъра и кооперативния пазар в Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 31, 2017 11:13

Улесниха достъпът до центъра и  кооперативния пазар в Любимец

Нова улица е отворена за движение в центъра на Любимец. Това е отсечката, която свързва ул. „Бяло море“ с ул. „Църковна“ и кооперативния пазар. Изграждането й включва нови тротоари, бордюри, пътна маркировка и осветление. Движението по улицата е двупосочно, като зад сградата на Български пощи “ЕАД” е направено разширение, за да се осигурят допълнително паркоместа в центъра на града.
Досега теренът зад блок 3 на пл. „Трети март“ бе запустял и практически неизползваем. Върху него бяха разположени ламаринени гаражи, бивши търговски обекти, които отдавна са изгубили своето предназначение.
Новото съоръжение осигурява бърз и удобен достъп до централната част на града – осъществи се връзката на ул. „Църковна“, по ул. „Граф Игнатиев“, с бул. „Одрин“.
Не на последно място е създадено удобство за гражданите, ползващи услугите на новооткритите офиси на Дирекция „Социално подпомагане“.
Отдясно на кооперативния пазар и зад блок 2 на ул. „Църковна“, се изгради нова улица с прилежащ паркинг. Това създава удобство за живущите в блока и за посетителите на неделния пазар.
В последните години общинският екип усилено работи по облагородяване на централната градска част, входно-изходните артерии на града, обекти за обществено ползване. Новоизградените терени и съоръжения са само част проекта за цялостно обновяване на града. Предстоят други ремонтни дейности, които да направят Любимец красиво и добре функциониращо населено място.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 31, 2017 11:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.