Улесниха достъпът до центъра и кооперативния пазар в Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 31, 2017 11:13

Улесниха достъпът до центъра и  кооперативния пазар в Любимец

Нова улица е отворена за движение в центъра на Любимец. Това е отсечката, която свързва ул. „Бяло море“ с ул. „Църковна“ и кооперативния пазар. Изграждането й включва нови тротоари, бордюри, пътна маркировка и осветление. Движението по улицата е двупосочно, като зад сградата на Български пощи “ЕАД” е направено разширение, за да се осигурят допълнително паркоместа в центъра на града.
Досега теренът зад блок 3 на пл. „Трети март“ бе запустял и практически неизползваем. Върху него бяха разположени ламаринени гаражи, бивши търговски обекти, които отдавна са изгубили своето предназначение.
Новото съоръжение осигурява бърз и удобен достъп до централната част на града – осъществи се връзката на ул. „Църковна“, по ул. „Граф Игнатиев“, с бул. „Одрин“.
Не на последно място е създадено удобство за гражданите, ползващи услугите на новооткритите офиси на Дирекция „Социално подпомагане“.
Отдясно на кооперативния пазар и зад блок 2 на ул. „Църковна“, се изгради нова улица с прилежащ паркинг. Това създава удобство за живущите в блока и за посетителите на неделния пазар.
В последните години общинският екип усилено работи по облагородяване на централната градска част, входно-изходните артерии на града, обекти за обществено ползване. Новоизградените терени и съоръжения са само част проекта за цялостно обновяване на града. Предстоят други ремонтни дейности, които да направят Любимец красиво и добре функциониращо населено място.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 31, 2017 11:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама