Учредена бе Организация на офицерите и сержантите от запаса и резерва

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 14, 2019 11:38

Учредена бе Организация на офицерите и  сержантите от запаса и резерва

Дружество на офицерите и сержантите от запаса и резерва бе създадено в Тополовград. На 4 април около 25 бивши военослужещи, служители от органите на реда и хора, имащи право по устава на организацията, участваха в учредителното събрание.
Сред присъстващите имаше кадрови офицери и сержанти от армията и МВР, завършили различни школи за запасни офицери и хора, чиито съпрузи или съпруги са били в тези редици, волнонаемни служители в тези структури.
Избран бе деветчленен състав на Общинския съвет на организацията. Председател е подполковник Добрин Бакалов, бивш кадрови офицер от армията. Членове са майор Янко Атанасов, бивш кадрови служител от МВР, Кера Спирова, съпруга на починал офицер от МВР, Янка Меракова, бивш волнонаемен от МВР, лейтенант Атанас Атанасов от школите за запасни офицери, гл. сержант Иван Саракчиев, бивш кадрови служител от МВР, подп. Митко Алтънов, бивш кадрови офицер от армията, ст. лейтенант Кирил Ламбов, запасен офицер от армията и старшина Тончо Тончев – бивш кадрови сержант от армията.
В Контролната комисия са майор Янко Атанасов от МВР, капитан Марин Инджов и майор Петър Пашов, запасни офицери от армията.
Тъй като е единствено в общината, дружеството има и статут на Общинска организация на офицерите и сержантите от запаса и резерва.
Гости на учредителното събрание бяха: председателят на дружеството в Хасково подп. Иван Иванов, и секретарят на Областния му съвет капитан Славейко Андонов.
За делегат на Национална конференция, която ще се състои на 12 и 13 април в Тетевен бе избран лейт. Атанас Атанасов.
На тази конференция се очаква да бъде приет нов устав и да се предприеме обединяване на многобройните сродни дружества в страната.

За 8 април – Международния ден на ромите в община Тополовград нямаше организирано отбелязване на празника. Причината за това според запознати е, че денят бе работен. Предвижда се празника по този повод да се проведе в края на тази седмица на открито в местността Корията, но при положение, че метеорологичните условия позволят.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 14, 2019 11:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 919 108 преглеждания