Учители стават директори след конкурс

Милена Митева
От Милена Митева юни 29, 2018 15:23

Учители стават директори след конкурс

Двама учители в средни училища стават директори. Валентина Павлова (на снимката) и Соня Пулева – Божилова са спечелили конкурси, обявени за длъжността. Те поемат ръководстватана СУ ”Неофит Рилски” – Харманли и СУ „Д-р Петър Берон” – Тополовград.

В понеделник, 25 юни се състоя вторият етап от конкурса за директори – тест, а във вторник събеседването с кандидатите. На него присъстваха представител от МОН, двама служители от РУО – Хасково, представител от общините и председателя на Обществения съвет към съответното училище.

В Града на Белоногата Боряна Петрова освободи поста си на Валентина Павлова, възпитаник и дългогодишен учител по физика и астрономия. Името на новият директор стана ясно, в сряда, 27 юни след получаване на резултатите от конкурс на МОН, на който победителят е получил близо до максималния брой точки (170).

Бившият ръководител на СУ ”Неофит Рилски” – Боряна Петрова работи в училището от 15 години. Заема длъжността на заместник – директор и временно изпълняващ длъжността директор.

В Тополовград за поста претендираха Соня Пулева – Божилова, учител по български език и литература и досегашния директор Божана Георгиева.

снимка: Архив

Милена Митева
От Милена Митева юни 29, 2018 15:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.