Учители стават директори след конкурс

Милена Митева
От Милена Митева юни 29, 2018 15:23

Учители стават директори след конкурс

Двама учители в средни училища стават директори. Валентина Павлова (на снимката) и Соня Пулева – Божилова са спечелили конкурси, обявени за длъжността. Те поемат ръководстватана СУ ”Неофит Рилски” – Харманли и СУ „Д-р Петър Берон” – Тополовград.

В понеделник, 25 юни се състоя вторият етап от конкурса за директори – тест, а във вторник събеседването с кандидатите. На него присъстваха представител от МОН, двама служители от РУО – Хасково, представител от общините и председателя на Обществения съвет към съответното училище.

В Града на Белоногата Боряна Петрова освободи поста си на Валентина Павлова, възпитаник и дългогодишен учител по физика и астрономия. Името на новият директор стана ясно, в сряда, 27 юни след получаване на резултатите от конкурс на МОН, на който победителят е получил близо до максималния брой точки (170).

Бившият ръководител на СУ ”Неофит Рилски” – Боряна Петрова работи в училището от 15 години. Заема длъжността на заместник – директор и временно изпълняващ длъжността директор.

В Тополовград за поста претендираха Соня Пулева – Божилова, учител по български език и литература и досегашния директор Божана Георгиева.

снимка: Архив

Милена Митева
От Милена Митева юни 29, 2018 15:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.