Учител – пенсионер твори чудеса в дома си

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 18, 2017 07:48

Учител – пенсионер твори  чудеса в дома си

Яни Илиев, дългогодишен учител по практика в СУ „Д-р Петър Берон” -Тополовград, сега вече пенсионер от две години, е превърнал пространството около дома им със съпругата му Мара Илиева в чуден и красив кът.
Заради наближаването на зимата някои от тропическите растения, като лимоните и някои видове палми вече са прибрани на по-топло място в тавана на къщата им. На двора все още е голяма бананова палма, на която има плодове.
Те, според господин Илиев, няма да могат да узреят поради късото топло време в нашите климатични условия. Когато разказва как гледа и опазва тези растения, очите му светват и той подробно обяснява колко грижи са необходими за това. Запитан от кога е започнал да се занимава с тази дейност, той каза, че това приятно, но и отговорно занимание му е от 5 години и че в началото е било просто за уплътняване на свободното време, особено и с наближаващото тогава пенсиониране. В последствие тази дейност се е превърнала в нещо повече от хоби, потребност и желание да създаде тази красота в двора си, въпреки неподходящите климатични условия.
Но той не спира до там, само с растенията. С помощта на сина си Георги целият двор е осеян със скулптури, които изглеждат като живи. На входа гостите посреща девойка, а в дъното има застрашително гледащо куче. Домакинът ни разказа как негов приятел дошъл на гости и не пожелал да влезе вътре, тъй като се уплашил да не би кучето да скочи отгоре му, та е трябвало доста време да го успокояват, че това е статуя, а не живо куче.
В двора до оградата със съседите има направен малък изкуствен водопад, където през лятото постоянно циркулира вода. В дома на тези добри и известни в Тополовград и общината хора може да се види много, но това ще стане напролет или лятото, когато в двора им ще бъде още по красиво и свежо.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 18, 2017 07:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.