Училищният звънец огласи дворовете на учебните заведения в Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова септември 19, 2019 15:46

Училищният звънец огласи дворовете  на учебните заведения в Любимец

Народният представител д-р Георги Станков и кметът на Любимец инж. Анастас Анастасов бяха гости на откриването на новата учебна година в обновеното ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с Малко градище. Тази година защитеното и средищно учебно заведение посреща своите възпитаници с изцяло ремонтирана база.
Във всички училища в община Любимец първият учебен ден премина с много вълнение, радост и положителни емоции. Празникът започна с националния химн, тържественото издигане на националния трибагреник, след което всяко учебно заведение се представи със своя празнична програма.
Директорите на училищата отправиха своите приветствия към присъстващите.
Най-нетърпеливи да прекрачат прага на новото училище и тази година бяха първокласниците.
По създадена вече традиция, четвъртокласниците от началните училища, под ръководството на своите учители, изнесоха празнична програма, с която посрещнаха най-малките ученици.
С вълнение очакваха да влязат в класните стаи и петокласниците. Те също бяха посрещнати на входа на школото със сладка питка и мед. По време на церемонията по откриването те произнесоха традиционната клетва, с която обещават да се стараят в учението и да пазят доброто име на училището.
След официалната церемония ръководителите на учебните заведения лиснаха менче с вода, с което още веднъж пожелаха успешна, ползотворна и изпълнена с много нови знания учебна година.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова септември 19, 2019 15:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.