Училището в с. Устрем е на път да се сдобие с физкултурен салон

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 18, 2019 07:22

Училището в с. Устрем е   на път да се сдобие с  физкултурен салон

Едно дългогодишно желание на поколения учители и ученици в с. Устрем е на път да се сбъдне и училището най-после да има физкултурен салон.
Това ще стане благодарение на подписан на 9 май договор между Община Тополовград и ДФ „Земеделие“ за общ размер на финансовата помощ 340 018,09 лв.
За да се създаде физкултурният салон, се предвижда да се направи преустройство и реконструкция на съществуващата сграда на работилницата в двора на училището. Ще се оформят две зали за спорт – едната е за комбинирано тренировъчно игрище за няколко спортни игри – баскетбол, бадминтон и скуош, а другата ще бъде за силови тренировки и в нея ще има шведска стена, халки, успоредка. В нея също така ще се провеждат занимания по спортна гимнастика, борба и бокс. Ще бъдат изградени и съблекални за учениците и учителите по физкултура. Срокът за изпълнение на проекта е три годишен – от 9 май 2019 г. до 9 май 2022 г.
ОУ „Иван Вазов“ в с. Устрем е най-голямото селско училище в общината.
Предвид голямата демографска криза е много вероятно то да остане през следващите години единственото извън общинския център на Тополовград.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 18, 2019 07:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.