Училището в с. Устрем е на път да се сдобие с физкултурен салон

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 18, 2019 07:22

Училището в с. Устрем е   на път да се сдобие с  физкултурен салон

Едно дългогодишно желание на поколения учители и ученици в с. Устрем е на път да се сбъдне и училището най-после да има физкултурен салон.
Това ще стане благодарение на подписан на 9 май договор между Община Тополовград и ДФ „Земеделие“ за общ размер на финансовата помощ 340 018,09 лв.
За да се създаде физкултурният салон, се предвижда да се направи преустройство и реконструкция на съществуващата сграда на работилницата в двора на училището. Ще се оформят две зали за спорт – едната е за комбинирано тренировъчно игрище за няколко спортни игри – баскетбол, бадминтон и скуош, а другата ще бъде за силови тренировки и в нея ще има шведска стена, халки, успоредка. В нея също така ще се провеждат занимания по спортна гимнастика, борба и бокс. Ще бъдат изградени и съблекални за учениците и учителите по физкултура. Срокът за изпълнение на проекта е три годишен – от 9 май 2019 г. до 9 май 2022 г.
ОУ „Иван Вазов“ в с. Устрем е най-голямото селско училище в общината.
Предвид голямата демографска криза е много вероятно то да остане през следващите години единственото извън общинския център на Тополовград.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 18, 2019 07:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама