Училището в село Българин стана на 100 години

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 13, 2016 16:41

Училището в село Българин стана на 100 години

„Сто години знание, духовност и хармония” – това бе мотото на празничния концерт, посветен на 100-годишнината от създаването на ОУ „Христо Ботев” Българин.
Той се проведе на 2 юни – Денят на Ботев и загиналите за свободата на България, в читалище ”Архимандрит Доситеей”- с. Доситеево.
Пред препълнената с публика зала, учениците представиха празнична програма, включваща разнообразие от песни и танци с фолклорен и с модерен характер. Част от тържествения сценарий бе и театрална постановка по приказката „Сливи за смет”, в която младите актьори показаха своите артистични умения.
В началото на празничната програма бе представена презентация, свързана с историята на училището, която върна публиката в годините назад, показвайки кадри от времето на създаването му.
Сред гостите на юбилейния концерт бяха много бивши учители и ученици, дошли да споделят този така важен за училището момент.
За своя патронен празник училището получи многобройни поздравителни адреси.
Заключителната част от празника бе поставена с известната песен на Емил Димитров „Моя страна, моя България” в изпълнението на която се включиха всички деца от първи до осми клас.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 13, 2016 16:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама