Учениците завършват годината у дома

Сакар нюз
От Сакар нюз април 30, 2020 17:55

Учениците завършват  годината у дома

Акценти

  • Регионален вестник # 17/901 година XVII, 1 - 7 май 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Учебната година да приключи дистанционно, без присъствие на ученици в училищата. Това решиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации. Спешната среща между тях се проведе дистанционно, а на нея решиха, че учениците ще могат да влезнат в тях само за провеждане на изпитите.
Датите ще бъдат конкретизирани в следващите дни и ще се съобразят с развитието на епидемиологичната обстановка в страната, съобщиха от МОН. В изготвените мерки са включени и учениците, които се обучават в самостоятелна и задочна форма на обучение, както и за практическите изпити за професионална компетентност.
По време на разговора между министъра и другите организации беше отбелязана готовността на образователната система за провеждане на изпити при спазване на мерки за безопасност. Постигнато е съгласие за определяне на материала, включен в изпитите. Той ще бъде съобразен с усвоените знания и преподадените теми.
Образователното министерство обмисля вариант за организирането на лятна занималня за учениците. Тя ще бъде в полза на родители, които са изчерпали вариантите за отпуск или работа от дистанция, за да могат да се върнат на работните си места.

Решението по-късно е било обсъдено и на коалиционен съвет с участието на премиера.

Учениците не са посещавали училищата от 12 март, четвъртък, ден преди обявяването на извънредно положение в страната. Това бе последният учебен ден при традиционния учебен процес, който се из- ползваше дотогава. След тази дата, само за няколко дни, той бе заменен от on-line обучение, чрез интернет връзка.
Все още правителството не е изяснило въпроса кога и дали детските градини и яслите ще отворят врати.
За тогава ще остане и отговорът на въпроса: ще се проведат, или ще се отложат изпитите за учениците от 4-ти и 10-ти клас?

Сакар нюз
От Сакар нюз април 30, 2020 17:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама