Ученици участваха в състезание “Стани отличник с Левски“

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 5, 2015 13:47

Ученици  участваха в състезание “Стани отличник с Левски“

Освен с празнична програма и поднасяне на венци и цветя, Любимец отбеляза годишнината от смъртта на Апостола и Националния празник на България по нов и образователен начин.

В салона на НЧ „Братолюбие-1884“ се проведе ученическо състезание „Стани отличник с Левски“, който бе аналог на националната игра „Стани богат“. Форматът бе иницииран и подготвен от читалището, а провеждането бе на много високо ниво. Участниците бяха ученици от четвъртите и петите класове от училищата от общината и по време на играта показаха завидни знания за живота и делото на Васил Левски, за националните символи и важни дати в българската история. Състезанието премина през 4 различни варианта, избрани на лотариен принцип, а двойките участници бяха комбинирани от отделните училища. Всяка от четирите двойки стигна до последния 15 въпрос и въпреки опитите на водещата Нели Ванкова да провокира участниците, те се справиха почти без да ползват трите познати жокера. Не се оказа проблем отговорът на и малко известния факт, че през 1871 г., на път за Цариград, Левски преминава през Любимец.

Независимо че играта бе със състезателен характер, учениците успяха да се мобилизират и да покажат своите познания. Единствената разлика в местния формат бе, че вместо сигурни суми, учениците трупаха точки, срещу които получаваха награди.

След края на динамичното и оспорвано състезание, участниците получиха торбички с предметни награди.

IMG_0161 IMG_0086 IMG_0110 IMG_0137

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 5, 2015 13:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 285 799 преглеждания