Ученици ще представят областта на национално ниво със свои рисунки

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 20, 2018 13:41

Ученици ще представят  областта на национално ниво със свои рисунки

Деца от областта спечелиха призови места на областния кръг за детска рисунка “С очите си видях бедата“.
Творбата на Виктория Бамбалова е класирана на първо място във втора възрастова група – от 11 до 13 години, а на трето място стана Преслава Славова от Ивайловград.
В трета група – от 14 до 18 години, на второ място стана Георги Костадинов от Свиленград, следван от Ани Атанасова от Любимец.
Виктория и Ани са ученици от СУ „Ж. Терпешев“ – Любимец, и за четвърта поредна година успяват да се класират на областно ниво.
Рисунките на Румяна Стефанова и Златка Миладинова, възпитаници на НУ „З. Стоянов“ – Любимец, заеха съответно първо и второ място в трета категория „Деца и ученици в неравностойно положение“.
За четвърта поредна година община Любимец се включва в Националния конкурс „С очите си видях бедата“, а ученици от местните училища печелят призови места.
Второкласничката от ОУ “Иван Вазов“ – Харманли, София Андреевна зае второ място в първа възрастова група – от 7 до 10 години. Тя спечели на областния етап, като пресъздаде трагедията в руския мол, при който загинаха десетки хора.
Възпитаничката на Милена Кунева е нарисувала инцидента в град Кемерово. За рисунката си рускинята, която от две години живее в страната, разказва, че е била дълбоко покрусена от тази новина.
Произведенията на Таньо Асенов, Шукрие Гемеджиева и Паола Динева от ЦСОП „П. Р. Славейков“ – Харманли, заслужиха съответно първо, второ и трето място във възрастова група – от 11 до 13 години.
Награждаването се проведе на специално организирана церемония на 16 май в Младежки център – Хасково, където във фоайето бяха подредени рисунките на децата от цялата област.
Творбите на победителите във всички категории ще бъдат изпратени за участие на национално ниво, което ще се проведе през октомври в София.
В 19-то издание на областния конкурс участваха общо 86 деца, разделени в 3 категории – от общообразователни училища, от школи и от специални училища за деца в неравностойно положение. Участниците бяха разделени в три възрастови групи – 7-10 г., 11-13 г. и 14-18 г.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 20, 2018 13:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.