Ученици се запознаха с битката на полицаите срещу престъпността

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 13, 2016 07:43

Ученици се запознаха с битката на полицаите срещу престъпността

Ученици посетиха РУП – Харманли, за да се запознаят с работата на полицаите и да ги поздравят. По повод професионалния празник на МВР- 5 юли, служителите на Военен клуб от град Харманли и възпитаници на НУ „Алеко Константинов”, с ръководители Елка Петкова и Вилимира Димова, посетиха районната служба.
От името на Военния клуб Кичка Чакърова поднесе поздравителен адрес, а децата поздравиха служителите със стихове – отразяващи нелекия труд на полицаите и им подариха рисунки на тема „Ние сме бъдещето – Пазете ни!”.
След деловата част Евгени Генов, началник на РУ – Полиция – Харманли, покани децата в своя кабинет, като предостави на всяко дете възможност да седне на стола на началника и им пожела да станат бъдещи достойни полицаи. Той запозна учениците с нелекото ежедневие на полицаите и битката им с престъпността, както и с постигнатите резултати благодарение на техния упорит труд, всеотдайност и професионализъм.
С особен интерес децата наблюдаваха тренировката на двете служебни кучета – немска овчарка, която се ползва за охрана на обществения ред, за търсена и откриване на хора, вещи и предмети, и малкото куче- белгийска овчарка, което ще се използва за откриване на вещи и предмети, забранени със закон.
Господин Генов и служителите на РПУ – Харманли, благодариха на гостите за оказаното внимание по повод техния професионален празник.

46% е разкриваемостта на престъпленията от началото на годината на Хасковската дирекция. Добра професионална оценка за работата на своите служители даде ръководството на ОДМВР – Хасково.
От регистрираните 1222 криминални престъпления са разкрити 560 или с 9 пункта повече от миналата година. 594 кражби, разкрити 221 или 37% на разкриваемост. И тази година структуроопределящи са имуществените престъпления – 594 кражби, разкрити 221 или 37% на разкриваемост. В селата са регистрирани 168 броя, с разкрити 74. Престъпленията срещу личността запазват тенденцията да
са с нисък дял. За отчетната година са регистрирани 4 убийства , всички с известен извършител.
Общото количество на конфискуваните безакцизни цигари за отчетния период е 423 651 къса и над 645 кг тютюн. В тази връзка са образувани 45 досъдебни производства и са съставени 148 акта по ЗАДС.
Заловени количества наркотични вещества от служителите ОДМВР-Хасково са: марихуана 6,3 кг; канабисови растения – 55 броя; екстази – 363 таблетки; амфетамин – 1420 грама и хероин -256 грама.
В тази връзка, за съществен приност при изпълнение на професионалните им задачи и за проявена инициативност и постигнати резултати признание получиха 30 служители от Хасковската дирекция, отличени от Директора на ОДМВР-Хасково с „Писмена похвала ”.
Източник: МВР – Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 13, 2016 07:43
Напиши коментар

2 Коментара

  1. srear юли 13, 22:31

    малии започнете да четете статията без статистиката и се абстрахирайте ,че сме 2016г…….Как е а?имате усещането за вестник работническо дело от 80/те на миналия век,само дето благодарност за грижите на партията липсват.

    Отговори на този коментар
  2. # юли 13, 10:01

    В страната ни има най-голям брой полицаи на човек от населението в ЕС и същевременно най-високо равнище на престъпност в съюза.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама