Ученици преживяха незабравими лагерни дни с „IT ЗНАЙКО ВАКАНЦИЯ“

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 21, 2016 11:32

Ученици преживяха незабравими  лагерни дни с „IT ЗНАЙКО ВАКАНЦИЯ“

За трета поредна година ученици и учители от ОУ „Иван Вазов“ – Харманли, бяха участници в програмата „IT ЗНАЙКО ВАКАНЦИЯ“. Тази година деца от III до VIII клас се включиха в първата лагер-школа „IT ЗНАЙКО ВАКАНЦИЯ ЗИМА“ от 31 януари до 6 февруари. Ръководители на групата бяха г-жа Магдалена Гочева и г-жа Росица Петкова. Домакин на лагера беше Еко хотел „Здравец“.
През цялото време те бяха ангажирани с богата програма, включваща обучение, игри, екипни и творчески задачи. С тях работи екип младежи. Учебните програми бяха разработени от водещи специалисти.
Целта на обучението е да се положат основите и да се създадат условия за по-нататъшно развитие на ключови дигитални умения. Лагерите са насочени към ученици от
1 до 10 клас. За всяка възрастова група бяха разработени съответни курсове. Участниците се обучаваха в групи, според възрастта и уменията си.
Учениците избраха по свое желание да участват в клуб по математика и информационни технологии. В заниманията си по ИТ те се запознаха с програми, чрез които се повишават уменията им за работа с графика, изображения, видео, анимации и презентации. Работата по ИТ не повтаря изучавания материал в училище, поради което програмата е подходяща за всички ученици. Заниманията по математика включват теми за подготовка на учениците за явяване на математически състезания.
Наред с учебната част, лагерните дни бяха изпъстрени с много емоционални преживявания за децата – ски, зимни игри и релакс в топлите басейни. Те се приучаваха да работят в екип чрез различни творчески задачи. Вечерите бяха с различни тематики като „Най-щура прическа и грим“, „Вечер на талантите“, „Вечер на екипите“, киновечер, разучаване на клубни танци. Децата се запознаха със свои връстници от Видин, Поморие, Горна Оряховица, Бургас и София.
Седемте дни минаха бързо и неусетно. В края на лагера участниците получиха сертификати за завършено обучение. Разделиха се с тъга, но и с радост, че след няколко месеца идва лятото и поредният лагер „IT ЗНАЙКО ВАКАНЦИЯ“. Девата се годеят, че са част от голямото семейство на „знайковците“ в България.

Програма „IT ЗНАЙКО ВАКАНЦИЯ“ е разработена по инициатива на Сдружение „Образование и технологии“ и Майкрософт, България. Вече седем години тя става възможна благодарение на чудесния екип на доц. д-р Румяна Папанчева, доц. д-р Красимира Димитрова и всеотдайните и сърцати млади аниматори от град Бургас. Целта на лагерите е да се съчетае усвояването на най-важните дигитални умения с незабравими дни сред природата. 

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 21, 2016 11:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама