Ученици преживяха незабравими лагерни дни с „IT ЗНАЙКО ВАКАНЦИЯ“

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 21, 2016 11:32

Ученици преживяха незабравими  лагерни дни с „IT ЗНАЙКО ВАКАНЦИЯ“

За трета поредна година ученици и учители от ОУ „Иван Вазов“ – Харманли, бяха участници в програмата „IT ЗНАЙКО ВАКАНЦИЯ“. Тази година деца от III до VIII клас се включиха в първата лагер-школа „IT ЗНАЙКО ВАКАНЦИЯ ЗИМА“ от 31 януари до 6 февруари. Ръководители на групата бяха г-жа Магдалена Гочева и г-жа Росица Петкова. Домакин на лагера беше Еко хотел „Здравец“.
През цялото време те бяха ангажирани с богата програма, включваща обучение, игри, екипни и творчески задачи. С тях работи екип младежи. Учебните програми бяха разработени от водещи специалисти.
Целта на обучението е да се положат основите и да се създадат условия за по-нататъшно развитие на ключови дигитални умения. Лагерите са насочени към ученици от
1 до 10 клас. За всяка възрастова група бяха разработени съответни курсове. Участниците се обучаваха в групи, според възрастта и уменията си.
Учениците избраха по свое желание да участват в клуб по математика и информационни технологии. В заниманията си по ИТ те се запознаха с програми, чрез които се повишават уменията им за работа с графика, изображения, видео, анимации и презентации. Работата по ИТ не повтаря изучавания материал в училище, поради което програмата е подходяща за всички ученици. Заниманията по математика включват теми за подготовка на учениците за явяване на математически състезания.
Наред с учебната част, лагерните дни бяха изпъстрени с много емоционални преживявания за децата – ски, зимни игри и релакс в топлите басейни. Те се приучаваха да работят в екип чрез различни творчески задачи. Вечерите бяха с различни тематики като „Най-щура прическа и грим“, „Вечер на талантите“, „Вечер на екипите“, киновечер, разучаване на клубни танци. Децата се запознаха със свои връстници от Видин, Поморие, Горна Оряховица, Бургас и София.
Седемте дни минаха бързо и неусетно. В края на лагера участниците получиха сертификати за завършено обучение. Разделиха се с тъга, но и с радост, че след няколко месеца идва лятото и поредният лагер „IT ЗНАЙКО ВАКАНЦИЯ“. Девата се годеят, че са част от голямото семейство на „знайковците“ в България.

Програма „IT ЗНАЙКО ВАКАНЦИЯ“ е разработена по инициатива на Сдружение „Образование и технологии“ и Майкрософт, България. Вече седем години тя става възможна благодарение на чудесния екип на доц. д-р Румяна Папанчева, доц. д-р Красимира Димитрова и всеотдайните и сърцати млади аниматори от град Бургас. Целта на лагерите е да се съчетае усвояването на най-важните дигитални умения с незабравими дни сред природата. 

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 21, 2016 11:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.