Ученици посветиха творби за обесването на Дякона

Милена Митева
От Милена Митева февруари 22, 2017 20:49

Ученици посветиха творби за обесването на Дякона

Ученици посветиха творби на Дякона на творческа среща „Идеите на Левски живи и днес“. Тя се състоя в сряда, 15 февруари в Културния център на Харманли. Залата се напълни с ученици, учители и гости. Творческата среща бе открита от новият директор на музея проф. Тонка Каснакова. В продължение на 30 минути тя припомняше на присъстващите най-важните моменти от живота и делото на Дякона. След това, за да отдадат почит към Апостола деца от ДГ “Детски свят“ изпяха патриотичната песен „Вятър ечи, Балкан стене“. Талантливите „Щастливци“ на Петя Карабакалова представиха „Песен за Левски“, написана от музикалния им педагог.
Мисли и идеи на Апостола споделиха и ученици от село Иваново. Дария Стоева, Димо Маринов и Любомир Мариянов прочетоха на публиката свои съчинения, с което събраха аплодисменти.
В продължение на два часа, за живота и делата на „синеокия син на България“ творби представиха ученици от седми и дванадесети клас на СУ “Неофит Рилски“.
В края на събитието кметът на община Харманли, Мария Киркова поздрави участниците в програмата и ги награди.
След това останалите до края на културната проява имаха възможност да разгледат изложба посветена на Левски, която се състоя във фоайето на центъра.
Събитието бе организирано от Исторически музей в града, с подкрепата на общината, Общински комитет „Васил Левски“, учебни заведения, детски градини.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 22, 2017 20:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 271 896 преглеждания