Ученици почетоха Дякона с Лъвски скок

Милена Митева
От Милена Митева февруари 25, 2020 10:55

Ученици почетоха Дякона с Лъвски скок

Ученици от Харманли почетоха Апостола с Лъвски скок. На 19 февруари възпитаниците на НУ “Отец Паисий“ и НУ „Алеко Константинов“ участваха в състезание по скок, за да почетат Левски. От НУ “Отец Паисий“ сред победителите при надпреварата за първокласниците и второкласниците се записаха Златко Росенов, Дариан Алексиев и Мъстък Сергеев. При момичетата имената на победителите са Яница Петрова, Габриела Палазова и Петя Топалова.
В съревнованието при третокласниците и четвъртокласниците лидери са Стоян Георгиев и Онур Нуриев, които са с еднакъв резултат за първо място. Берджан Мустафа се записа на второ място, а Мемет Сергеев на трето. При момичетата Камелия Добрева и Емилия Асенова са на първо място с еднакъв резултат. Надя Асенова и Силвия Тодорова си поделиха второто и третото място.
Победителите получиха флумастери, блокчета и пастели.
В НУ „Алеко Константинов“ състезанието премина доста емоционално.
При първокласници от момичетата като най-добри в скока се записаха Зара Христова, Силвия Петрова и Никол Георгиева. При момчетата това бяха Теодор Христов, Радослав Живков и Кристиян Черкезов.
При второкласниците от момичета на първо място в класирането бе Никол Иванова. След нея се наредиха Деница Терзиева и Симона Димова. Най-добри в скока от момчетата бяха Станимир Ангелов и Ахмед Исмаил, които се записаха на челното първо място. На второ място бе Георги Георгиев Каменов. При третокласниците от момичетата най-добра в скока бе Мила Милкова. След нея са Теодора Иванова и Николета Бодурова. Тони Вълчев направи най-добрия скок при момчетата от трети клас. Свилен Михайлов и Пламен Георгиев пък се записаха на второ и трето място. При четвъртокласниците от момичетата най-добра бе Зюлбие Расим. След нея останаха Дияна Митева и Виктория Иванова.
Николай Спасов, Атанас Атанасов и Борис Йорданов се записаха като най-добрите скачачи сред момчетата.
Победителите получиха грамоти за участие и топки за игра в часовете по физическо възпитание и спорт.

Харманли се поклони пред Апостола. На 19 февруари с венци и цветя в памет на 147 години от обесването на Васил Левски десетки граждани засвидетелстваха признателността си.
Възпоменателната церемония пред паметника на Апостола бе придружена с рецитал на учениците от НУ „Алеко Константинов“, а кметът на града произнесе слово, в което припомни делото и заветите на Левски. Общински съветници, представители на политически партии, патриотични организации и съюзи, училища, институции и стотици граждани поднесоха цветя и венци.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 25, 2020 10:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 135 168 преглеждания