Ученици отбелязаха патронния си празник

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 16, 2006 07:45

Ученици отбелязаха патронния си празник

Елена Ангелова

Децата от СОУ „Димитър Маджаров“ отбелязаха своя патронен празник-15 декември. Тази година се навършват 124 години от рождението на войводата Димитър Маджаров. С кратка литературно-музикална програма те почетоха паметта на човека, чийто живот и дело се помни и до днес. Учениците от училището поднесоха цветя и венци пред гроба му в Кърджали.
В паметната 1913 г. четите на Димитър Маджаров и Руси Славов охраняват българските бежанци от Беломорска Тракия. В сражението при с. Ятаджик (дн. гр. Маджарово) двамата войводи спасяват хиляди българи, превеждайки ги през река Арда и ги предават на българските гранични войски. Димитър Маджаров отстоява свободата на Беломорска Тракия до 1923 г. Умира на 25.11.1949г. в гр. Кърджали. На негово име е именуван гр. Маджарово през 1949 г.

През миналата седмица учениците получиха коледен подарък – нов автобус от Министерството на образованието и науката. Той е 30 местен и е с 2 години гаранция. За поддръжката му ще отговаря фирмата, която има сключен договор с МОН. Автобусът ще извършва част от ученическите превози из селата в общината. Още не се знае по коя точно линия ще бъде пуснат новият автобус. Това ще стане ясно след празниците.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 16, 2006 07:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар