Ученици отбелязаха патронния си празник

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 16, 2006 07:45

Ученици отбелязаха патронния си празник

Елена Ангелова

Децата от СОУ „Димитър Маджаров“ отбелязаха своя патронен празник-15 декември. Тази година се навършват 124 години от рождението на войводата Димитър Маджаров. С кратка литературно-музикална програма те почетоха паметта на човека, чийто живот и дело се помни и до днес. Учениците от училището поднесоха цветя и венци пред гроба му в Кърджали.
В паметната 1913 г. четите на Димитър Маджаров и Руси Славов охраняват българските бежанци от Беломорска Тракия. В сражението при с. Ятаджик (дн. гр. Маджарово) двамата войводи спасяват хиляди българи, превеждайки ги през река Арда и ги предават на българските гранични войски. Димитър Маджаров отстоява свободата на Беломорска Тракия до 1923 г. Умира на 25.11.1949г. в гр. Кърджали. На негово име е именуван гр. Маджарово през 1949 г.

През миналата седмица учениците получиха коледен подарък – нов автобус от Министерството на образованието и науката. Той е 30 местен и е с 2 години гаранция. За поддръжката му ще отговаря фирмата, която има сключен договор с МОН. Автобусът ще извършва част от ученическите превози из селата в общината. Още не се знае по коя точно линия ще бъде пуснат новият автобус. Това ще стане ясно след празниците.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 16, 2006 07:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.