Ученици от „Вазов“ са сред най-добрите седмокласници на НВО

Милена Митева
От Милена Митева юни 19, 2017 17:54

Ученици от „Вазов“ са сред  най-добрите седмокласници на НВО

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 24 /55 16-22 май 2017

Свързани публикации

Осем ученика от ОУ „Иван Вазов“ – Харманли, са сред децата с най-високи резултати от НВО 7 клас за учебната 2016 – 2017 година. По български език най-добре представилите се са Габриела Колева – 91,500 точки, Бетина Григорова – 90,500, Тиана Димитрова – 89,000 и Александра Ясенова – 85,000 точки. По математика името на Тиана Димитрова също е сред най-добре представилите се. Момичето получи 82,000 точки. След нея в класирането се нарежда Джано Михайлов с 79,500 точки. Резултати на отличници и по този предмет показаха Габриела Колева с 78,500 точки, и Яница Пейкова – 76,500.
Изпитът на седмокласниците по български език се състоя на 19 май. Той бе от две части. Едната тест, а другата преразказ.
Проверката за знанията на седмокласните по математика бе на 22 май. Тя също бе от две части – първи модул, задължителен и втори по желание със сложни задачи, който им носи допълнителни точки.
Максималният брой, който зрелостниците могат да достигнат по двата предмета от първия модул е 60 на брой, а при справяне с допълнителната част – до 100 точки. Това е и привилегия за онези ученици, които искат да учат в по-добрите учебни заведения след 7 клас.
Членовете на комисията, които проверяват работите на седмокласниците са от Хасково. Работите на учениците се засекретеват предварително, което гарантира обективна оценка.

За трета поредна година няма ученици от хасковска област, постигнали максимума от 100 точки на външното оценяване след 7 клас по български език и литература и по математика. Това заявиха от Регионалното управление на образованието в Хасково след обобщаване на резултатите от изпитите. От справката става ясно, че няма и ученици с 0 точки от двете препитвания. Тази година седмокласниците са се представили сравнително по-добре на Националното външно оценяване спрямо предходната. За първи път обаче техните резултати се изчисляват в точки, а не в оценки. От РУО отчетоха повишение на средния брой точки и от двата изпита. Двама са учениците имат 99 точки по математика и един е с 97 точки по БЕЛ.

Милена Митева
От Милена Митева юни 19, 2017 17:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама