Ученици от Тополовград дариха капачки за кампания на „Сакарнюз“

Милена Митева
От Милена Митева юни 21, 2019 09:42

Ученици от Тополовград дариха капачки  за кампания на „Сакарнюз“

Ученици от СУ „Д-р П. Берон“ – Тополовград, дариха голямо количество пластмасови капачки. По този начин те се включиха в кампанията на „Сакарнюз“, която продължава втора година.
„Инициативата започна в началото на учебната година. Включиха се ученици от всички класове, учители и даже лелите от помощния персонал“, сподели Надя Георгиева, учител по химия. Добави, че децата са изключително дисциплинирани и са поели каузата с цяло сърце.
Госпожа Георгиева допълни, че разделното събиране и рециклиране на отпадъци е тема, която изучават и в часовете по химия. „През следващата учебна година отново ще участваме“, обещаха доброволците от сакарското градче.
„Сакарнюз“ стартира своята кампания през август 2017-та. Първоначално екипът на медията възнамеряваше да се включи в националната кампания на България – за закупуването на кувьози по болниците. След разговор с лице от “МБАЛ – Харманли”, стана ясно, че в болницата нямат нужда от такъв уред, тъй като в акушеро-гинекологичното отделение няма специалист, който да работи с него.
Новата идеята бе те да бъдат предадени на фирма, която ги изкупува, а с парите от тях да се подпомогне на нуждаещ се човек.
Първата сума, получена от благотворителното събиране на пластмасови капачки, бе преведена по сметката на малкия Дани от Харманли.
В инициативата се включиха граждани, ученици, пенсионери и други. Пълните над 50 големи туби и чували, бяха изкупени от фирма „Екоест“ – Симеоновград, която ги плати много над пазарната цена. Получената сума бе скромна, но тя бе основание кампанията да продължава и до днес.

Милена Митева
От Милена Митева юни 21, 2019 09:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама