Ученици от Тополовград дариха капачки за кампания на „Сакарнюз“

Милена Митева
От Милена Митева юни 21, 2019 09:42

Ученици от Тополовград дариха капачки  за кампания на „Сакарнюз“

Ученици от СУ „Д-р П. Берон“ – Тополовград, дариха голямо количество пластмасови капачки. По този начин те се включиха в кампанията на „Сакарнюз“, която продължава втора година.
„Инициативата започна в началото на учебната година. Включиха се ученици от всички класове, учители и даже лелите от помощния персонал“, сподели Надя Георгиева, учител по химия. Добави, че децата са изключително дисциплинирани и са поели каузата с цяло сърце.
Госпожа Георгиева допълни, че разделното събиране и рециклиране на отпадъци е тема, която изучават и в часовете по химия. „През следващата учебна година отново ще участваме“, обещаха доброволците от сакарското градче.
„Сакарнюз“ стартира своята кампания през август 2017-та. Първоначално екипът на медията възнамеряваше да се включи в националната кампания на България – за закупуването на кувьози по болниците. След разговор с лице от “МБАЛ – Харманли”, стана ясно, че в болницата нямат нужда от такъв уред, тъй като в акушеро-гинекологичното отделение няма специалист, който да работи с него.
Новата идеята бе те да бъдат предадени на фирма, която ги изкупува, а с парите от тях да се подпомогне на нуждаещ се човек.
Първата сума, получена от благотворителното събиране на пластмасови капачки, бе преведена по сметката на малкия Дани от Харманли.
В инициативата се включиха граждани, ученици, пенсионери и други. Пълните над 50 големи туби и чували, бяха изкупени от фирма „Екоест“ – Симеоновград, която ги плати много над пазарната цена. Получената сума бе скромна, но тя бе основание кампанията да продължава и до днес.

Милена Митева
От Милена Митева юни 21, 2019 09:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.