Ученици от началните училища се запознаха с работата на ОбА – Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 6, 2016 10:53

Ученици от началните училища се запознаха с работата на ОбА – Любимец

Деца от курса по разговорен английски език, организиран и провеждан от Мистър Колев – учител в СОУ „Желязко Терпешев“, бяха на гости в в ОбА – Любимец.

Малките курсисти – ученици от втори и трети клас, се запознаха с дейността на администрацията, услугите, които тя предлага и какви са задълженията на отделите и звената към нея. По време на престоя си, децата демонстрираха знанията си на английски – как да се представят, какво знаят за родния си град, къде е разположен, колко хора живеят тук, разказваха за плодородната ни земя и какви култури се отглеждат в региона.

По предварително подготвената програма, децата посетиха кабинета на председателя на Общински съвет Любимец – Мария Станкова. Тя им разказа за ролята на местния законодателен орган, за неговия състав, за това какви нормативни актове се изготвят, от кого се изпълняват.

След това децата посетиха Центъра за информация и услуги на граждани, където проявиха интерес към работата на службата по гражданско състояние, на отдел Местни данъци и такси и каква е ролята на деловодните системи в администрацията.

В края на посещението, кметът – Анастас Анастасов покани децата в Заседателната зала на администрацията и им предложи лека почерпка. Той им пожела да продължават да изучават чужди езици, но да не забравят и за останалите предмети в училище, защото знанието е път към успеха и сбъдване мечтите на всеки.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 6, 2016 10:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама